3600 ek gösterge ve EYT daha sonrası artık gözler ‘İntibakta’

semaver

Global Mod
Global Mod
2000 yılı ve daha sonrasında emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-KUR’lular (4B), birebir prim çıkarı ve prim gün sayılarıyla 2000 yılından evvel emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığına dikkat çekiyor ve intibak ile ortadaki maaş farklılığının son bulmasını istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Lideri Kazım Ergün, intibak konusunu 10 yıldır beklediklerini söylemiş oldu. Meclis’in intibak yasası çıkararak bu sorunu çözmesi talebinde bulunan Ergün “10 yıldır intibak sıkıntısının çözülmesini bekliyoruz. 2000 yılından evvel emekli olanları kapsayan İntibak Yasası, 2012’de çıkmıştı, ödemeler de 2013’te yapılmıştı. 2000 yılı öncesinde emekli olanlar, İntibak Yasası çıkmadığı için 2000 daha sonrası emekli olanlardan fazla maaş alıyor. Prim çıkarı ve prim günleri birebir olanlar içinde maaş farkı olmamalı. Hükûmet; memurların 3600 ek göstergeye ait talebini ve EYT’yi tahlile kavuşturdu. Sırada intibak var. yıllardır bekleyen İntibak Yasası’nın çıkmasını da büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.

Ergün, İntibak Yasası’nın çıkması durumunda, bundan faydalanacakların emekli maaşlarında bireye bakılırsa değişmekle bir arada yükseliş olacağını da anlattı.

SEYYANEN ARTIRIM TALEBİ
Emeklilerin 3 Ocak Salı günü açıklanacak enflasyon verisinin akabinde belirli olacak ocak artırımı beklentisiyle ilgili de konuşan TÜED Lideri Ergün “Beş aylık enflasyon, yüzde 14,04. Aralık ayı verisiyle birlikte altı aylık enflasyonun, yaklaşık yüzde 17-18 olması bekleniyor. Yüzde 17-18 artırım, yetmez. Emekli, büyük bir beklenti içine girdi. İnsan onuruna yakışır bir artırım verilmesini bekliyoruz. Öte yandan, bu artırımlar, seyyanen artırım olarak verilmeli” dedi.

Öte yandan, daha evvel yapılan intibak düzenlemesine bakılırsa maaşlarda 10 lira ila 350 lira içinde artış olmuştu. Tıpkı yol izlenirse bugün intibaktan yararlanacakların alacağı maaşlarda ise 1.300 lira varan artışlar olabileceği belirtiliyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Okumaya devam et...
 
Üst