50 ili ilgilendiren yolda son durum

semaver

Global Mod
Global Mod
Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Hilmi Güler’in Güç Bakanlığı devrinde başlatılan Karadeniz-Akdeniz Yolu, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu’nun iktisadını olumlu tarafta etkileyecek olan asrın projesi yardımıyla Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’in ticaret limanı olacak.

Yaklaşık 50 ili ilgilendiriyor, maliyeti 1 milyar TL’nin üzerinde

Dolaylı biçimde yaklaşık 50 ili ilgilendiren toplam maliyeti de 1 milyar TL’nin üzerinde olan proje ile Karadeniz’in kapıları, İç Anadolu ve Akdeniz’e açılacak. Ordu’dan, Akdeniz Bölgesi’ndeki vilayetlere kadar ulaşımı kolaylaştıracak olan proje, Rusya, Gürcistan, Ukrayna üzere ülkelere de kent üzerinden ithalat ve ihracatta kıymetli rol de üstlenecek.

Karadeniz’i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak

Karadeniz’i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak, Ordu sonlarında 15 kilometre uzunluğunda 25 tek tip tünel, fazlaca sayıda köprü ve 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük bulunan Karadeniz-Akdeniz Yolu, ithalat ve ihracat açısından da kıymetli bir rol üstlenecek. Proje çerçevesinde, Karadeniz’in kapıları, İç Anadolu ve Akdeniz’e açılacak. Ordu’dan, Akdeniz Bölgesi’ndeki vilayetlere kadar ulaşımı kolaylaştıracak olan proje, Rusya, Gürcistan, Ukrayna üzere ülkelere de kent üzerinden ithalat ve ihracatta değerli rol de üstlenecek. Karadeniz’i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak olun yolun Ordu hudutlarında 15 kilometre uzunluğunda 25 tek tip tünel, fazlaca sayıda köprü ve 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük bulunuyor.

“Devletimiz imkanlarını her türlü faal hale getirerek yapıyor”

Altınordu Mahallesi Karaağaç Mahallesi Muhtarı Kadir Kır, “Bu yol, Osmanlı Devleti’nin son periyotlarına denk gelen bir projeydi ve bu proje AK Parti hükümeti periyodunda aktif bir hale gelerek faydalı oldu. Bölgesel manada da 50 ili ilgilendiren bir alana hakim bir proje. Ekonomik manada bölgeye kazandırdığı güç tasarrufu ve vaktin kıymetli kullanılması ismine epeyce değerli bir proje. bir daha bölgemize yapılacak olan sanayi bölgesi ile bir arada bu yol bölgeye epeyce büyük bir paha katacak. Devletimiz imkanlarını her türlü faal hale getirerek yapıyor” dedi.

“Çok şükür yol hasretimiz gitti”

Bölgede, Karaağaç Mahallesi’nde, Karadeniz-Akdeniz Yolu yakınında ikamet eden Temel Kılıç, 45 yıldır yollarda nakliyecilik yaptığını, 1965 senelerında bu güzergahta kendi elleri ile yol yaptıklarına dikkat çekti. Kılıç, “Osmanlı Dönemi’nden itibaren bu yolun yapılacağı söyleniyordu, epey özledik, hasretimiz de giderildi. Konutum yolun kenarında ve geçen araçların haddi hesabı yok. Güneydoğu’ya yüklü araçların gidişlerinde hayli büyük kolaylık ve büyük bir hizmet, yapanlardan duacıyız” diye konuştu.

Bölgede yaşayan 71 yaşındaki İsa Kır ise Osmanlı Dönemi’nden bu yana yapılacağını bildiklerini, 1965 senelerında Başbakan Süleyman Demirel devrinde yol için teşebbüsler olduğunu, fakat AK Parti devrinde yapıldığını, kendileri için bu yolun toplumsal ve ekonomik açıdan hayli katkısı olduğunu söz etti.

“Önceden 45 dakikada, artık 15 dakikada kent merkezine gidiyorum”

Faal olarak yol kullanan ve hem yakıt birebir vakitte zaman açısından tasarruflarının 3’te teğe düştüğünü söyleyen Ali Aktaş, “Yılda 3-4 defa Doğu ve Güneydoğu tarafına geçiyorum. Tam manasıyla bitmediği biçimde bizler ve ülkemiz için fazlaca faydalı olduğuna inanıyorum. Bölgemize de ekonomik olarak epeyce katkısı var. Evvelce kent merkezine 45 dakikada gidiyorum, şu anda ise 15 dakika sürmüyor. Yakıt ve vaktimiz 3’te teğe düştü. İnşallah kalan kısımları da tamamlanırsa epeyce daha hoş olur” diye konuştu.

KAYNAK: İHA

Okumaya devam et...