ABD 2024, Harris: "Trump dengesiz, kontrolsüz güç istiyor" | "Bu seçim kaos ve özgürlük arasında bir seçimdir"

taklaci09

Global Mod
Global Mod
“Bu, kaos, bölünme ve özgürlük arasında bir oylamadır” Kamala Harris, “Ülkeyi partinin ve kendimin üstünde tutacağım” sözünü veriyor. “Bu, kaos, bölünme ve özgürlük arasında bir oylama. Dört yıl önce buradan konuşan Trump, özgür ve adil bir seçimi bozmak için silahlı bir güruh gönderdi. Bu seçimi kaybetti.”

“Benim başkanlığım Biden'ınkinden farklı olacak” “Mükemmel değilim ve hata yapıyorum ama size bir şeyin sözünü veriyorum: Sizi dinleyeceğim ve fikir birliğine varacağım. Siz de bana şans verin, sizin için çalışacağım ve hiçbir şey yapmayacak.” beni durdurun. Trump kazanırsa düşmanlarının listesiyle Oval Ofis'e girecek, ben de yapılacaklar listesiyle gireceğim” diyen Kamala Harris, “onun başkanlığı Joe Biden'ınkinden farklı olacak. Bunun nedeni aynı zamanda karşılaşılacak zorlukların farklı olmasıdır: Dört yıl önce pandemiye son vermek zorundaydık, şimdi öncelik maliyetleri düşürmek.” Kürtaj ve kadınların üreme hakları için savaşmaya devam etmeyi vaat ederek “Başkanlığım farklı olacak” dedi.

Harris ayrıca ABD'nin dünya çapındaki müttefiklerini terk etmeyeceğine söz veriyor; bu da iş adamının NATO'dan ayrılma tehditleri ve Vladimir Putin ve Kim Jon Un gibi otoriter figürlere yakınlığı gibi tartışmalı bir konu. Harris ayrıca “kendisiyle aynı fikirde olmayanlar bile dahil olmak üzere tüm Amerikalıların başkanı olacağına” söz verdi. Siyah beyaz kadınlar, erkekler, aileler ve yüzlerce genç, özellikle de Washington'daki birçok üniversitenin öğrencileri, “Geri dönmeyeceğiz!” diye yanıt veriyor. Birisi elinde Hitler bıyıklı iş adamının fotoğrafının bulunduğu bir pankart taşıyordu, bir başkası kürtaj hakkını protesto ediyordu, bir kısmı da LGBTQ+ topluluğunun savunulması için protesto yapıyordu.

“Trump tarafından iptal edilen kürtaj hakkının geri getirilmesi için mücadele edeceğim” “Donald Trump ve onun seçtiği Yüksek Mahkeme'nin Amerikalı kadınlardan aldığını geri almak için mücadele edeceğim. Kongre, başkan olarak ülke çapında üreme özgürlüğünü yeniden tesis edecek bir yasa çıkardığında ABD adına bunu gururla imzalayacağım”, diye temin ediyor başkan yardımcısı.

Harris, “Biz bir göçmenler ülkesiyiz” ABD “bir göçmenler ülkesidir: onu tanımalıyız” diye hatırlatıyor. “Çalışkan göçmenlerin vatandaşlık almasına yönelik bir yol da dahil olmak üzere göçmenlik reformunu geçirmek için Kongre ile birlikte çalışacağım.”

Harris, konferansta yaptığı konuşmada “Putin ve Kim Jong Un Trump'ı destekliyor” Dünya liderleri için Donal Trump “kolay bir hedef, pohpohlama ve iltifatlarla manipüle edilmesi kolay ve Putin ve Kim Jong Un gibi otokratlar onu destekliyor” diye saldırıyor. Washington'daki elips. Amerika Birleşik Devletleri “diktatörlere” uygun bir yer değil: Seneca Falls ve Stonewall protestocuları “sadece temel özgürlüklerimizden vazgeçmemizi görmek için kavga etmediler ve hayatlarını vermediler. Bunu iradeye teslim olduğumuzu görmek için yapmadılar.” başka bir küçük tiranın.”

Ayrıca sahnede kocası Doug da var. Kamala Harris, Washington'daki Ellipse'deki mitingini bitirirken, “Her biriniz sayfayı çevirme ve şimdiye kadar yazılmış en olağanüstü hikayenin bir sonraki bölümünü yazmaya başlama gücüne sahipsiniz” diye açıklıyor. 50 bini aşkın kişinin alkışlarıyla karşılanan sanatçıya sahneye eşi Doug Emhoff da eşlik etti.