Afganistan'da kızlar bin gündür okula gitmiyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yasak özellikle ülkede ortaöğretime erişemeyen 12 yaş üstü kızları etkiliyor. UNICEF genel müdürüne göre, “Çocuk hakları politikaların esiri olamaz. Eğitim sadece fırsat sağlamakla kalmıyor, kız çocuklarını erken evliliklerden, yetersiz beslenmeden ve diğer sağlık sorunlarından koruyor, sel, kuraklık gibi felaketlere karşı dirençlerini güçlendiriyor.” ve Afganistan'ı sık sık rahatsız eden depremler” dedi Catherine Russell.

Çocukların hayatlarını kurtarmak için her zaman ön saflarda yer alan Unicef, Afganistan'da da görev yapıyor. Gibi? “Ortaklarımızla birlikte – Catherine Russell açıkladı – 2,7 milyon çocuğa ilköğretimi garanti ediyoruz, 600.000 çocuk için topluluk düzeyinde eğitim kursları yönetiyoruz, öğretmenlere eğitim veriyoruz ve okul altyapısının işler durumda kalması için mümkün olan her şeyi yapıyoruz” .

Unicef'in direktörü, uluslararası topluluğa bir çağrı yaparak sözlerini şöyle tamamladı: “Bize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan bu kızları desteklemeliyiz. Nüfusunun yarısı geride bırakılan hiçbir ülke ilerleyemez.”