Atölye iX: KRITIS'e Özel Bilgi – Bölüm 8a BSIG kapsamında Test Prosedüründe Yeterlilik

bencede

New member
Kritik altyapılar (KRITIS), § 8a paragraf 1 BSIG uyarınca özel güvenlik gerekliliklerine tabidir. Bu şirketlerin ve kamu kurumlarının operatörlerinin, Federal Bilgi Güvencesi Dairesi'ne (BSI) BT güvenliklerinin mevcut teknoloji durumuna uygun olduğunu düzenli olarak göstermeleri gerekmektedir. Bunu yapmak için, BT sistemlerinin kullanılabilirliğini, gizliliğini, bütünlüğünü ve orijinalliğini tehlikeye atabilecek kesintileri önlemek için uygun organizasyonel ve teknik önlemleri almaları gerekir.

Duyuru

Final sınavı dahil eğitim

İki günlük KRITIS çalıştayımızda: § 8a BSIG için Özel Test Prosedürü Uzmanlığı, KRITIS gereklilikleri hakkında kapsamlı bir genel bakış elde edecek ve § 8a BSIG testlerine özel olarak hazırlanabileceksiniz. Eğitimin sonunda yapılan final sınavını geçtikten sonra katılımcılara “Bölüm 8a BSIG için özel test prosedürleri yeterliliği” ek yeterliliği verilir. Bu, Federal Bilgi Güvenliği Dairesi adına BSIG 8a bölümü için güvenlik kontrolleri gerçekleştirmeye yetkili olduğunuz anlamına gelir.

Atölye Andre Windsch tarafından yönetiliyor. HiSolutions AG'de kıdemli uzman olarak BSI Yasası kapsamında “kritik altyapılar” konusundan sorumludur. Sorumluluk alanında, çok çeşitli endüstri ve sektörlerden kritik altyapı operatörlerine özel gereksinimlerin uygulanması konusunda destek vermektedir.

Bu iX çalıştayı BSI eğitim konseptini takip etmektedir ve özellikle iç denetçiler, denetçiler, BT denetiminde deneyime sahip denetçiler gibi denetçilerin yanı sıra denetim firmalarının çalışanları ve kritik altyapı operatörlerini hedeflemektedir. Katılımcılar arasında yoğun bir bilgi alışverişi sağlamak ve sınava ve sertifikasyona en iyi şekilde hazırlanmak amacıyla bu eğitim 12 katılımcıyla sınırlıdır.

(tip)