Bakan Kirişçi: Beklenen ziyanların önüne geçmek için çalışıyoruz

semaver

Global Mod
Global Mod
Tarım ve Orman Bakanlığı İşçi Genel Müdürlüğünce düzenlenen “İç Anadolu Bölgesi Bilgilendirme Toplantısı” Kayseri’de başladı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen programa görüntü konferansla katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Bakanlıklarının Türkiye’nin 2023 ve 2053 gayelerine ulaşmada kilit bir kıymete sahip olduğunu söylemiş oldu.

İç Anadolu Bölgesi’nde üretilen tahıla bağlı sanayi kuruluşlarının yüksek ölçülerde ihracat yapabildiğini, ham husus, eser zincirinde on binlerce kişinin istihdam edildiğini belirten Kirişci, “Bunları çiftçimizin emeğine, üreticimizin alın ve akıl terine ve olağan olarak masada ve alanda nazaranv yapan işçimizin yani sizlerin değerli çalışmalarına borçluyuz.” dedi.

Kirişci, Türkiye’nin ziraî hasılada Avrupa’nın üst sıralarında yer aldığını ve orman varlığını artıran ender ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, bunlarla gurur duyduklarını söz etti.

Tüm muvaffakiyetlerin gerisinde, alandaki ve masadaki çalışanın büyük hissesi bulunduğuna dikkati çeken Kirişci, “Bakanlığımız, mavi ya da beyaz yakalı hiç fark etmez, tüm çalışanlarıyla epey kuvvetlidür. Bugün 922 ilçeden başlayarak örgütlenme kabiliyetini gerçekleştirmiş bir bakanlığız. Dünyada azalan besin arzından halkımızın en az seviyede etkilenmesini sağlamışsak, bunu sizlerin çabalı çalışmalarınız yardımıyla başardık. Bu vesileyle her birinize tek tek teşekkür ediyor, muvaffakiyetlerinizin devamını diliyorum.” diye konuştu.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Kirişci, 2022 yılının birinci çeyreğinde, dünyanın, iki değerli tarım üreticisi ülkenin savaşına şahitlik ettiğini lisana getirerek, şu biçimde devam etti:

“Bu savaş tüm dünya ülkelerinin ekonomilerini de olumsuz etkilemektedir. Biz bugüne kadar aldığımız ve bundan daha sonra alacağımız önlemler ile beklenen ziyanların önüne geçmek için çalışıyoruz. Bugün ülkemizde buğday arzında sorun yaşanmıyorsa bu vaktinde alınan önlemler ve daima olarak ünite başına artış sağlayan ziraî üretimimiz yardımıyladir. Şu anda küresel seviyede yaşananlar da tarım bölümünün tüm dünya için stratejik değer taşıdığının göstergesidir. Tahminen geçmişte tarımın stratejikliği şu yahut bu münasebetlerle tartışılmıştır lakin eminim bundan daha sonra bunu hiç kimse tartışabilecek durumda değildir.”

Ülkenin dört bir yanında, çiftçinin tarlasında, bahçesinde, bağında, ahırında, balık ağında, denizinde ve ormanında Bakanlık işçisinin bulunduğunu anlatan Kirişci, bu niçinle çalışanın kendisini yetiştirmiş, uzman ve aktif bir pozisyonda olmasının hayli kıymetli olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığının uzaktan eğitim sistemine Bakanlığı entegre ettiklerini aktaran Kirişci, bütün üniteleri kapsayacak biçimde işçinin canlı sınıflarda uzaktan eğitim almasını sağladıklarını kaydetti.

“BAKANLIĞIMIZIN KAYBEDECEK TEK BİR DAKİKASI BİLE YOK”

Kirişci, Bakanlık işçisine yönelik 2021 yılında 429 eğitim programı gerçekleştirildiğini, yaklaşık 20 bine yakın işçiye değişik konularda eğitim verildiğini lisana getirdi.

Bakan Vahit Kirişci, 2022 yılında da 704 eğitim kapsamında, 45 bine yakın işçinin eğitilmesini planladıklarını aktararak, “Cumhurbaşkanlığımızın İnsan Kaynakları Ofisince oluşturulan Meslek Kapısı Sistemi üzerinden, yalnızca 2021 yılında 4 bin 500 üniversite öğrencisi Bakanlığımız bünyesinde stajyer olarak kabul edilmiştir. Bunun yanı sıra Bakanlığımızca geliştirilen ‘Staj Takip Sistemi’ üzerinden de 2 bin 259 orta öğretim öğrencisine staj imkanı sağlanmıştır.” tabirlerini kullandı.

“İşlerin hakikat ve süratli ilerlemesi için gerektiğinde inisiyatif alın.” diyen Kirişci, şunları kaydetti:

“Zihinlerdeki kalıpları kırmak, iş ve işleyişlerdeki kör noktaları hakikat tespit etmek ve süratli müdahale etmek durumundayız. Hem ülkemizin tıpkı vakitte Bakanlığımızın kaybedecek tek bir dakikası bile yok. Yaptığımız iş ve sorumluluk alanlarımızla ilgili büyük gayelerimiz var. Bölgenizle ilgili ayrıntıların ve dataların hakikat ve şimdiki olmasını sağlamalısınız. Sizlerden merkeze yanlışsız bilgi akışı olursa, bizim de burada aldığımız kararlar, siyasetler yanlışsız ve uygulanabilir olacaktır. İnsan ve tahlil odaklı çalışın, kapılarınızı gece gündüz hiç bir ayırım yapmadan herkese açık tutun. Sahayı epeyce düzgün gözlemlemeye, meseleleri vaktinde çözmeye, vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmaya ihtimam gösterin, çiftçimizin, üreticimizin işini kolaylaştırın.”

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de 8 ilin tarım ve orman müdürü ile çalışanının katıldığı eğitim programıyla ilgili bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı İşçi Genel Müdürü Adem Dinç ise eğitimin verimli geçmesini diledi.

KAYNAK: AA

Okumaya devam et...