Bakan Kurum: Türkiye maksatlarına adım adım yürümektedir

semaver

Global Mod
Global Mod
Ak Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı tarafınca Atatürk Kıyı Parkı’nda iftar programı gerçekleştirildi. İftar programına Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gölbaşı Belediye Lideri Ramazan Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Ankara Vilayet Lideri Hakan Han Özcan, AK Parti Gölbaşı İlçe Lideri Selim Akceylan katıldı. İftar daha sonrası konuşmasını gerçekleştiren Bakan Kurum, “Ankaralı dedelerimiz, ‘Ramazan’ın ruhu, sofrada misafir’ demişler; ‘Ekmeği bölüş, bahtı paylaş.’ demişler. Gerçekten bugün Gölbaşı’nda Ramazan’ın ruhunu hissediyoruz. Muhabbetle dolup taşan bir atmosferin ortasındayız. İncelik gösterdiniz, bizleri davet ettiniz, konuk ettiniz, Allah hepinizden razı olsun. Artık oluşturduğunuz şu mükemmel görünüme bakınca kendime şu soruyu bir sefer daha sordum. ‘Bizi bu biçimde bir kılan tılsım nedir? Bizi kardeş yapan dava nedir’ olağan olarak, bu davanın ismi büyük ve kuvvetli Türkiye davasıdır! Bu dava; Hakkâri’deki yavrumuzun kalem tutma davasıdır. Bu dava, Edirne’deki gencimizin savunma endüstrinde destan yazma davasıdır. Bu dava yeryüzündeki tüm mazlumların sesi olma, kelamı olma davasıdır. Bu dava, Gazi Başkentimiz Ankara’nın ekseninde 81 kentimizi; ticarette, eğitimde, sanatta, bilimde, yeşilde, mavide ve şehircilikte en ileriye taşıma davasıdır” biçiminde konuştu.

“Biz doğduk doğalı bu dünyaya, Ankara penceresinden, Ankara cephesinden bakıyoruz”

Ankara’nın Ulusal Mücadele’nin karargâhı olduğunu vurgulayan Kurum, “Ankara, bağımsızlığımızın tacıdır. İstikbalimizin ufuk çizgisidir. Şairler, ‘Dünya, baktığın pencereden ibarettir’ derler. Biz doğduk doğalı bu dünyaya, Ankara penceresinden, Ankara cephesinden bakıyoruz. Zira Ankara penceresinin bir pervazını Mevlana tutarken, başka pervazını Hacı Bayram Veli tutmaktadır. Tıpkı çift başlı Selçuklu Kartalı’mızda tabir bulduğu üzere; bir yüzümüz doğuya, bir yüzümüz batıya bakmaktadır. Bir ayağımız Ankara’da sabitkadem, başka ayağımız dünyayı dolaşmaktadır. Bu sebeplerden Ankara’mız; başkentlerden bir başşehir değildir. Hem doğunun, hem batının merkezidir, eksenidir, belirleyici kentidir. Ankara kimseden istikamet almaz; tam bilakis başkentimiz, her yere, herkese istikamet çizen bir başkenttir” dedi.

“Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz”

6 milyon Ankaralıya yeşil hayat alanları sunduklarını lisana getiren Kurum, “Bakanlık olarak, bu kutlu kenti güzelleştirmek, güçlendirmek, dünyanın gözbebeği kılmak için, tüm grubumuzla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Başşehir Millet Bahçesi’nden Mamak’a, Gölbaşı’ndan Ayaş’a kadar her ilçemizde; millet bahçeleri yaparak 6 milyon Ankaralıya yeşil hayat alanları sunuyoruz. Yaz kış AVM’lere mecbur kalan Ankara’nın çocuklarına yeşil alternatifler, yeşil yerler hazırlıyoruz. Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Altındağ, Mamak, Yenimahalle, Çankaya ve Sincan’da ve daha biroldukca noktada harıl harıl dönüşümlerimizi sürdürüyoruz. Bir yandan Kızılay Saraçoğlu’nda mükemmel bir onarım süreci yürütüyoruz. Öteki yandan Altındağ’da tarihi kent merkezi ihya projemizi sürdürüyoruz. Bugün Ankara’nın neresine giderseniz gidin; her yerde Ankara vizyonuna yaraşır bir projemizi görürsünüz” diye konuştu.

“Bugün Türkiye, 2023 maksatlarına, 2053 ve 2071 vizyonlarına adım adım yürümektedir”

Cumhur İttifakı’nın FETÖ’cülerin 15 Temmuz’daki kalkışmasına karşı kurulan bir millet cephesi olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, “Bugün Türkiye, daha evvelce kendine biçilen rolü reddetmiş, oyun kurucu bir ülke pozisyonuna gelmiştir. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, mahzurları bir bir aşmıştır. 2023 maksatlarına, 2053 ve 2071 vizyonlarına adım adım yürümektedir. Bu yürüyüş şu anda, Cumhur İttifakı’nın şahsında şahsen bütün milletimize aittir. Cumhur İttifakı; global oyunlara set, ihanet odaklarına etten bir duvardır. Bir şair şu biçimde söyler: ‘Sevgi büyük bir güçtür lakin karşılıksız sevgi en büyük güçtür.’ İşte buradaki değerli kardeşlerimizin her biri; ülkesini, milletini, devletini karşılıksız sevmektedir! Bu salondaki irade; attığı her adımda Türkiye’yi düşünmektedir, büyük ve kuvvetli Türkiye hayaliyle yaşamaktadır! Biz bir ve bütün pek, et ve tırnak üzere hareket ettikçe büyük Türkiye’nin önünde kimse duramaz. 2023 ve 2024 seçimlerinde yeni zaferleri, yeni destanları daima birlikte yazacağız” tabirlerini kullandı.

İftar programı öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Gölbaşı Belediye Lideri Ramazan Şimşek ise, “Akşam-ı şerifleriniz iyi olsun. Her şey gönlümüzce olsun. Ramazan ayımız mübarek olsun. Allah tuttuğumuz oruçları da kabul eylesin. Sizleri en kalbi hislerimle selamlıyorum” dedi.

Okumaya devam et...