Bakan Muş’tan enflasyon mesajı! Tarih verdi

semaver

Global Mod
Global Mod
Bakan Muş, Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) bu yıl “Yeşil Gelecek” sloganıyla Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni”ne katıldı.

Muş, merasimde, Gaziantep’in bölge kentleriyle mukayese edildiğinde büyük bir atılım gösterdiğini ve bu yıl 10 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını söylemiş oldu.

Dünyadaki gelişmelerin başta salgın ve Ukrayna-Rusya savaşı olmak üzere fiyatlandırma yaşattığını anlatan Muş, şunları kaydetti:

“Farklı vakit içinderda çeşitli propagandalar yapılıyor, açıklama yapılıyor farklı kesim ve çevrelerden. Artık bu biçimde bir ortamdan geçiyorken Türkiye’nin attığı adımları ve muvaffakiyetleri pahalandırmak lazım. Türkiye artık etrafındaki ülkelerle hayli ticari hacmi olan bir ülke lakin stabil değil. Stabil olmayan kurallar ortasında Türkiye bu adımları atıyor. Türkiye’nin bu yıl koymuş olduğu ihracat amacını yakalaması bize önümüzdeki devirde yeni amaçları yakalamak için bir motivasyon oluşturur. 2 Ocak salı günü netleşmiş son sayıları Cumhurbaşkanımızın iştirakiyle açıklamış olacağız. ötürüsıyla Türkiye, hem mal hem hizmet ihracatında hiç yaşamadığı rekor sayıları yakalamış olacak. Bu sayıların gerisinde değil üzerine koyarak ilerleme amacımız var.”

Muş, Türkiye’nin döviz girdisini üreterek sağladığına işaret ederek, sıcak paraya dayalı yatırımların gelebileceğini, borsaya girebileceğini söylemiş oldu.

Çok kısa, günübirlik, haftalık üzere girişleri hayli hakikat bir yatırım olarak değerlendirmediklerini lisana getiren Muş, şöyleki devam etti:

“ötürüsıyla bunu epey istemiyoruz. Uzun soluklu nitekim öngörülür yatırımlar geldiğinde ülke iktisadına katkıda bulunuyor. Şu an bu yatırımları alıyoruz. Türkiye’nin AB tarifli kamu borç stokuna baktığımızda yüzde 39’dur. Avrupa ortalaması yüzde 95 civarındadır. Onların ortalaması bizim 2 katımızdır. Hane halkı borçluluğu yüzde 13’tür. Bu oranla en düşük ülkelerdeniz. Avrupa’ya baktığımızda bu sayının hayli üstündedir, kimi ülkelerde yüzde 100’e ulaşan sayılar görüyoruz. Türkiye’nin bütçe açığı makul düzeydedir. AB’nin koymuş olduğu kriterleri yakalar düzeylerde gidiyoruz. Bütün bu kaidelere karşın Türkiye, bütçe açığından ödün vermemiştir.”

Muş, Türkiye’nin iktisadının temellerinde rastgele bir sorunun gözükmediğini, Türk bankacılık kesiminin sağlıklı olduğunu ve Türkiye’nin dünyanın yaşadığı enflasyonu yaşadığını aktardı.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonun önümüzdeki yıl prestijiyle düşme eğilimine gireceğini vurgulayan Muş, şunları söylemiş oldu:

“2024 ile birlikte büsbütün enflasyon denetim altına alınmış olacak. Bu sayılar Türkiye’nin aslında iktisadının sağlam temellerde olduğunu, yatırımlar yapılabileceğini göstermekdir. Ülkemizin iktisadına güvenebilirsiniz. Yatırımlarınızı rahat biçimde yapabilirsiniz. her insanın, dünyanın yaşadığı problemler var. Güçle alakalı problemler var, ancak bunun aşılabilmesi için de hükümetimizin tarafında çeşitli adımlar atılıyor, atılmaya da devam edecektir. Türkiye’de hiç bir sanayicimize güçle ilgili bir arz sorunu yaşatmadık. Türkiye’nin koymuş olduğu gayesi yakalaması bize önümüzdeki devirde yeni gayeleri yakalamak için bir motivasyon oluşturuyor.”

TOBB LİDERİ HİSARCIKLIOĞLU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu ise Ulusal Uğraş’ın sancaktarı Gaziantep’in günümüzde girişimcileriyle, sanayicileriyle, yalnızca Türkiye’nin değil bölgenin yıldızı haline geldiğini belirtti.

Gaziantep’in coğrafyasının rol modeli ve ilham kaynağı olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, “İhracatta tarihi rekor kırdı ve 10 milyar dolara ulaştı. 10 yıl evvel, en büyük 1000 sanayi kuruluşu içinde, Gaziantep’ten 35 firma vardı. Artık bu sayı da 67’ye yükseldi. Listede en çok firmaya sahip 4’üncü vilayet haline geldi.” sözlerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak üyelerini yeşil dönüşüme entegre etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Vali Davut Gül ise Gaziantep’in ihracatta amaçlarına ulaştığını, ilerleyen süreçte ihracatta amaçlarının 15 milyar dolar olduğunu söylemiş oldu.

Konuşmaların akabinde Gaziantep’in en başarılı 73 firma ve kurumuna ödül verildi.

Törene, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Heyeti Üyesi Cemil Çiçek, Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, kaymakamlar, ilçe belediye liderleri, siyasi partilerin vilayet liderleri, kurum temsilcileri, endüstriciler ve hayli sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA

Okumaya devam et...
 
Üst