Bakanlıktan öksüz ve yetim çocuklara özel dayanak

semaver

Global Mod
Global Mod
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığının öksüz ve yetim çocuklara yönelik tüm vilayetlerde oluşturduğu Öksüz Yetim Üniteleri aracılığıyla 7.696 çocuğa hizmet sunuldu.

Bakanlıkça, ebeveyn kaybı hayatış çocuklara yönelik hizmetlerin bütüncül yürütülmesi emeliyle 10 Eylül 2020’de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Öksüz, Yetim ve Gündüz Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu.

Bu doğrultuda, ebeveyn kaybı hayatış çocuklara yönelik çalışmaları planlamak ve yürütülen çalışmalara ait bilgi sunmak maksadıyla 81 vilayet müdürlüğü bünyesinde Öksüz Yetim Üniteleri oluşturuldu. Ünitelerde bakılırsavli meslek elemanları tarafınca ebeveyn kaybı hayatış çocuklar tespit edilerek çocuklara ve ailelerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Ziyaretlerde ebeveyn kaybı hayatış çocuk ve ailelerinin gereksinim duyduğu dayanak tipi belirlenerek, muhtaçlıklar doğrultusunda çocukların ve ailelerin toplumsal hizmet modellerine yönlendirilmesi sağlandı. beraberinde çocuklara ve ailelerine, rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

vazifeliler, 2022 Mart prestijiyle toplam 7.696 çocuğun hanesine ziyaret gerçekleştirerek, onların gereksinim durumuna göre uygun toplumsal hizmet modellerinden yararlandırılmalarını sağladı.

Ebeveyn kaybı hayatış çocuklara özel rehber

Ebeveyn kaybı hayatış çocuklara yönelik çalışmalar kapsamında Bakanlıkça, bu hususta sunulan hizmetlerle ilgili ailelere bilgi verilmesi, yas sürecinde çocukların ve ailelerin desteklenmesi hedefiyle “Ebeveyn Kaybı hayatış Çocukları Destekleme Rehberi” de hazırlandı.

Rehberde ebeveyn kaybı hayatış ve yas sürecinde çocukların desteklenmesi, ebeveyn kaybı daha sonrası yapılacak iş ve süreçler, çocuklar ve ailelerine yönelik hizmetlere ait kısımların yanı sıra, ebeveyn kaybı yaşayan çocuklar için yapılabilecekler konusunda tekliflere yer verildi.

Biroldukca yardım ve dayanak programı yürütülüyor

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı çocukların anne baba yoksunluğundan kaynaklanan problemlerle baş edebilmesi, topluma ahenk sağlayabilmeleri ve ruhsal istikametten sağlıklı olmaları gayesiyle çeşitli düzeneklerle biroldukca takviyede bulunuyor.

Bu kapsamda ekonomik takviyeye gereksinim duyan ebeveyn kaybı hayatış çocuklar için ailelerine toplumsal ve ekonomik yardımlar yapılıyor. Bunun yanı sıra psikososyal dayanak ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

Mevcut durumda, öksüz ve yetim aylığı, eşi vefat etmiş bayanlara yönelik yardımlar başta olmak üzere biroldukça yardım programı yürütülüyor.

Okumaya devam et...