Birleşik Kamu-İş: TÜİK yurttaşlara hayal satıyor

semaver

Global Mod
Global Mod
ANKARA – Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nisan ayı işsizlik sayılarına nazaran işsizlik geçen aya oranla yüzde 0.4 artarak yüzde 11.5 olarak gerçekleşti. Geniş tarifli işsizlik oranı ise yüzde 22,7 olarak belirtildi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Lideri Mehmet Balık, TÜİK datalarına göre işsiz sayısının 2022 yılı mart ayında bundan evvelki aya nazaran 153 bin kişi artarak 3 milyon 894 bin kişi olduğunu söz ederek, sayıların ve hesaplama yolunun gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

‘İŞSİZLİK VE ENFLASYON DENETİM EDİLEMEZ BİR HAL ALMIŞTIR’

Balık, yaptığı açıklamada, “TÜİK’in deklare ettiğı her istatistik üzere işsizlik sayıları da hayal eserinden öteki bir şey değildir” diyerek şu sözlere yer verdi:

“AKP iktidarının sayılarla oynama kabiliyeti işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecektir. Yurttaşların hayat tecrübeleri TÜİK’in işsizlik ve enflasyonunu sayılarının tam zıddını göstermektedir. AKP iktidarı, hangi adımları atarsa atsın, sayıları ne kadara değiştirirse değiştirsin yaşanan işsizlik ve enflasyon denetim edilemez bir hal almıştır. Ağırlaşan ekonomik kriz süreci, işçiler ve aileleri açısından ağır şartları barındırmaktadır.”

‘İKTİDARIN SİYASETLERİNİN İŞSİZLİĞİ HAFİFLETECEK SONUÇLAR YARATMASI MÜMKÜN DEĞİL’

İktidarının siyasetlerinin, işsizliği hafifçeletecek sonuçlar yaratmasının mümkün olmadığını kaydederek, “AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe iktisattaki kriz büyümeye ve milyonlarca işçi açlığa ve işsizliğe mahkûm olmaya devam edecektir” diyen Balık, “AKP iktidarının akla ve bilime uygun bir biçimde üretim, yatırım ve düzgün bir para siyaseti üretmemesindeki ısrarı son bulmadıkça ekonomik krize hiç bir biçimde tahlil üretemeyecektir. AKP iktidarı hemen önemli ve somut adımlar atmalı ve milyonlarca gencimizin ve yurttaşımızın işsizlik problemini çözmelidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin işsizlik ve enflasyon sayılarını düşük göstererek günü kurtarmaktan vazgeçmesi gerektiğini hatırlatıyoruz, umudunu yitirmiş gençler ve işçiler faydasına adımlar atmaya başlamasının bir mecburilik olduğunu söz ediyoruz” dedi. (DUVAR)

Okumaya devam et...