BSI: İşletim Sistemi Değişikliği veya Windows 10'un sonuna kadar güncelleme önerilen

bencede

New member
Federal Bilgi Teknolojisi Ofisi (BSI), zaman için tavsiye verme fırsatı olarak 14 Ekim 2025'te tam altı ay içinde Windows 10 hediyelerinin desteğinin sona ermesi. BSI, zamanında başka bir işletim sistemine güncellemek veya devam etmek için Windows 10'u kullanan herkese önerir.

Ülkedeki en yüksek BT Güvenlik Otoritesi, işletim sisteminin artık ücretsiz güncellemeler almayacağını belirtmektedir. Her şeyden önce “güvenlik ve örneğin yakın zayıflıklarla ilgili olanlar bile değil”. Bu, Windows 10'un ev, profesyonel veya eğitim dahil tüm sürümlerini etkiler. Yükseltme veya anahtarlama, macOS olmayan donanıma kurulumunun biraz spor varyantının kamu çalışanları tarafından daha ayrıntılı bir şekilde tanımlanmadığı her yerde, “MacOS gibi UNIX'e dayalı bir işletim sistemi olan Windows 11” de gerçekleştirilebilir. Bunun resmi bir yolu yok.

“Güvenlik güncellemeleri çok önemlidir”

Bir BSI sözcüsü: “Güvenlik güncellemeleri BT güvenliği için gereklidir, çünkü saldırganlar tarafından kullanılabilecek güvenlik boşlukları oluşturabilir. Destek döneminin bitiminden sonra Windows 10'un daha fazla kullanılması ciddi güvenlik risklerine ev sahipliği yapar”.

Bu nedenle BT Güvenlik Otoritesi, tamamen güvenlik güncellemeleri almaya devam eden bir sistemde işletim sistemini değiştirmek için önümüzdeki altı ayın kullanılmasını önerir. BSI, işlem sırasında veri kaybını önlemek için değişmeden önce bir veri yedeklemesi önerir. “Sonbaharda baskı alamamak için tüketiciler, ilk aşamada ilgili cihazlarda işletim sisteminin güncellenmesini veya değiştirilmesini başlatmalıdır”, BSI önerisini sonuçlandırıyor.

Microsoft'un bir makalesi, geçen hafta Windows 10'un desteğinin sonunda eski cihazların geri dönüştürülmesini öneren heyecana neden oldu. Birçoğu, Microsoft'un çöplerde değil, Windows 11 ile değil, eski uyumlu cihazları başlatmak için sanki özetledi. Makale daha çok donanım ve bonus satın almak için reklam ve Microsoft mağazasında uygun ve eski donanım “sorumlu geri dönüşüm” e tahriş edilen değişim programları olarak anlaşıldı. Microsoft'tan yeni yüzey cihazları satın aldığınızda, bazı ABD ülkelerinde ve eyaletlerinde bir indirim veya eski para cihazları programı mevcuttur.

(DMK)