Bursa Büyükşehir’den 3 bin üniversite öğrencisine burs takviyesi

semaver

Global Mod
Global Mod
Proje, önümüzdeki eğitim periyodunda mesleksel ve teknik lise eğitimi alacak öğrencileri de kapsayacak biçimde genişletilecek.

Ana Kucağı Eğitim Merkezleri ile okul öncesi eğitimden BUSMEK ile hayat uzunluğu öğrenmeye kadar eğitimin her kademesinde değerli yatırımları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da bir birincisi hayata geçirerek, Türkiye’ye model olabilecek bir projeye daha imza attı.

Fiyatsız üniversite hazırlık kursları, tercih danışmanlık hizmetleri, barınma sıkıntısına tahlil, su ve ulaşım meblağlarında indirim, gençlik merkezleri ve millet kıraathaneleri ile bilhassa üniversite öğrencilerine büyük kolaylıklar sağlayan Büyükşehir Belediyesi, artık de burs vererek üniversite öğrencileri ve ailelerini ekonomik olarak destekleyecek. Bu mevzudaki türel her türlü çalışmayı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 yıl süren hazırlıkların akabinde kısa ismi ‘BURSKOOP’ olan Sonlu Sorumlu Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi’ni kurdu.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Bursa Ticaret Sicil Vilayet Müdürlüğü’ne tescil ettirilen BURSKOOP, bu aydan itibaren 4 ay boyunca üniversite öğrencilerine 500’er TL burs verecek. Yeni eğitim periyoduyla bir arada yıllık bazda da burs takviyesi 8 ay sürecek ve birinci etapta projeden 3 bin öğrencinin yararlanması hedefleniyor. Burs dayanağından Bursa’da ikamet eden ailelerin çocukları yararlanabilecek. Burs dayanağı almak isteyen öğrenciler, müracaatlarını burs.bbbgenclikkulubu.com adresi üzerinden online yapacak.

Örnek proje

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, Bursa’da bir birinci olan ve Türkiye’ye de model olacak projeyi, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendiği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Toplantıya Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Serkan Gür, Ticaret Vilayet Müdürü İsmail Aslanlar, Ticaret Bakanlığı Baş Müfettişi Yusuf Üstün, AK Parti Bursa Vilayet Lider Yardımcısı Nureddin Arif Kurtulmuşlar ile lise ve üniversiteli gençler katıldı.

Gençlerin, yarınların teminatı olduğunu ve yarınları önemsemenin fakat gençlere verilen pahayla mümkün olacağını belirten Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, 2009 yılına kadar belediyeler tarafınca burs verildiğini lakin CHP’nin mevzuyu yargıya taşımasıyla uygulamanın Danıştay sonucuyla yasaklandığını hatırlattı. O günden bu yana ferdî olarak öğrencilere burs noktasında dayanakları olduğunu lakin mevzuyu kurumsal bir yapıya kavuşturmak gayesiyle da çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Lider Aktaş, “Burs konusu hiç gündeminizden düşmedi. Biz bu mevzuyu bir kooperatif çatısı altında çözebileceğimizi gördük. Bursa’da bir birincisi gerçekleştirdik. Burs veren birinci eğitim kooperatifiyiz. Bu kooperatif ile üniversitede eğitim bakılırsan Bursalı gençlerimizin eğitim ihtiyaçlarına katkı sunacağız” dedi.

Liselilere de burs muştusu

Uygulamanın bu eğitim devrinin ikinci yarısına yetiştiğini, bu niçinle Mart – Nisan- Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak biçimde 4 ay burs verileceğini tabir eden Lider Aktaş, önümüzdeki eğitim devrinde ise bursların her iki devri de kapsayacak biçimde 8 ay verileceğini vurguladı. bu biçimdece bir öğrenciye yılda 4 bin TL burs takviyesi sağlanacağını lisana getiren Lider Aktaş, burs takviyesinden 3 bin öğrencinin yararlanacağını, bu sayının duruma göre daha da artabileceğini kaydetti.

Konuşmasında lise öğrencilerine de burs muştusu veren Lider Aktaş, “İlk etapta üniversite öğrencilerini kapsayacak olan projeye önümüzdeki süreçte meslek lisesi öğrencilerini de dahil edeceğiz. Bu hususta sanayicilerimizle de görüştük. Endüstrinin gereksinimi olan kısımları yeğleyen öğrencilere yönelik dayanağımız olacak. Bu mevzuda burs takviyesi verilecek kısımların belirlenmesi noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıyeten hayırseverlerimizle görüşmelerimiz de devam ediyor. Sürece onların kıymetli katkıları olacak. Belediye iştiraklerimiz sürecin ortasında olacak. Sayıları da şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşacağız. Kooperatifin sekretarya süreçleri için gerekli tüm gereksinimler belediyemiz tarafınca karşılayacak. ötürüsıyla gelen her bağış son kuruşuna kadar öğrencilerimize aktırılacak. Ben hayırseverlerimizin kooperatife dayanağını bekliyor ve kooperatifimizin güzel olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ticaret Vilayet Müdürü İsmail Aslanlar da Bursa’da 358 kooperatif olduğunu, 3 tane eğitim kooperatifinden yalnızca BURSKOOP’un öğrencilerine burs verdiğini, bu manada Bursa’da bir birinci olduğunu söylemiş oldu. Kuruluş etabında sürecin ortasında olduklarını hatırlatan Aslanlar, BURSKOOP’un başarılı olması için Bakanlık olarak ellerinden gelen takviyesi vereceklerini de kelamlarına ekledi.

Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Serkan Gür de projeye lise öğrencilerinin de dahil edilecek olmasının hayli sevindirici olduğunu belirterek, “Türkiye’de mesleksel ve teknik eğitim güçlenirse, üretim güçlenir ve Türkiye güçlenir. O yüzden meslek lisesinde okuyan öğrencinin güçlenmesi, Türkiye’nin güçlenmesi manasını taşıyacak. Büyükşehir Belediyemiz Türkiye’de bir birincisi yapıyor ve mesleksel ve teknik eğitim özelinde burs veriyor. Bu dayanakları niçiniyle Liderimize epey teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu güne kadar eğitime sağladığı dayanakları artık de burs vererek taçlandırdığını belirterek, projeyi hayata geçiren Lider Aktaş’a teşekkür etti.

KAYNAK: İHA

Okumaya devam et...