Çin’in tahtına tek aday Türkiye! Dünyanın dikkati Türkiye’de

semaver

Global Mod
Global Mod
İstanbul’da düzenlenen görüşmede gazetecilerle buluşan Almanya merkezli dünyanın en büyük fuar düzenleyicilerinden Deutsche Messe‘nin Türkiye oluşumu Hannover Fairs yöneticileri, fuarcılık ve Türkiye’nin fuarcılık dalındaki pozisyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. görüşmede gazetecilerin sorularına cevaplayan Hannover Fairs Türkiye Genel Müdürü Annika Klar, “Son devirde iş yapış prosedürlerinin ve ticaret anlayışının değiştiğini de görüyoruz. Bu değişim bilhassa Türkiye üzere ülkelerde fuarcılık dalının önünü açtı ve bir cazibe merkezi olma yolunda ivme kazandırdı. Tüm müşahedelerimiz ve gelişmeler ışığında fazlaca rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye fuarcılık dalının parlayan yıldızıdır” diye konuştu.

ENDÜSTRİLEŞME YOLUNDA KENDİNİ GÖSTERDİ

Türkiye’nin coğrafik açıdan harika bir pozisyonda olduğunu ve bunun büyük ulaşım ve lojistik hizmetler başta olmak üzere avantajlar sağladığını söyleyen Klar, “Türkiye Avrasya coğrafyasının tam ortasında, yani batının en doğusunda, doğunun en batısında yer alıyor. Genç nüfusu, yetişmiş kalifiye insan gücü, teşebbüsçü ruha sahip insanlarıyla Türkiye, endüstrileşme yolunda attığı adımlarla da kendini gösterdi. Hannover Fairs Turkey olarak gördük ki imalata dayalı tüm dalların dikkati Türkiye üzerine ağırlaşmış durumda” dedi.

YABANCI YATIRIMCILARIN DİKKATİ TÜRKİYE’DE

“İmalat ve sanayi bölümünde Türkiye’nin en önemli rakiplerinden biri Çin’dir”
diyen Klar, “Çin’in tahtına en yakın aday Türkiye. Çin’de üretim maliyetlerinin artmasının yanı sıra lojistik manada da sorunlar yaşanıyor. bu biçimdelikle son devirde finansal stabilizasyon istikametinde atılan adımlarla bir arada yatırım ve üretim için Türkiye, elverişli bir profil çiziyor ve ülkü ülke olarak öne çıkıyor. Yabancı yatırımcılar da dikkatlerini Türkiye’ye ağırlaştırıyorlar. Bu durum Türk fuarcılık bölümünün kıymetli bir odak noktası haline gelmesinin önünü açıyor” tabirini kullandı.

Bu yıl Türkiye’de 6 büyük fuara imza atacaklarını belirten Klar, “İş insanları fuarlara katılarak eserlere dokunmak, en yetkili ağızdan bilgi almak, eseri ve hizmetin detaylarını öğrenmek istiyorlar. Fizikî fuarlar katiyetle yok olmayacak fakat hibrite dönüşecektir. Hibrit fuarlar, çeşitli niçinlerden dolayı iştirak sağlayamayan firmalar ve ziyaretçiler için değerli bir boşluğu dolduracaktır” biçiminde konuştu.

KAYNAK: MİLAT

Okumaya devam et...
 
Üst