Çocukken kaçırılan Şili, 42 yıl sonra biyolojik annesini buldu

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Hikaye sosyal medyada

Hikaye Facebook’ta kahramanın kendisi tarafından anlatıldı. Jimmy Lippert Thyden, artık bir ceza avukatı. “42 yıl boyunca ölü sanıldım. 40 yıl önce beni seven ailem tarafından evlat edinildim. John (babam) ve Freda Lippert-Thyden (annem) tarafından büyütüldüm ve onlar bana her fırsatı verdiler. Sevgiyle büyüdüm. kardeşlerim 40 yıldır bu benim hikayem… 42 yıl önce annemin aldatılarak varlığımdan çıkarıldığını bilmiyordum. İyi organize edilmiş bir yalanın kurbanı. Pinochet yönetimindeki Şili hükümetinin bir kötülüğü vardı. çocukları ülke dışına, ailelerinden alıp para karşılığında evlat edinmeyi planlıyordum. Farkında olmadan evlat edinen ebeveynler yasal bir uygulama olduğunu düşündükleri şeyin parasını ödediler. Gerçek annem bedenimin uygun bir şekilde gömülmesini istediğinde, ‘Elendi’ diye cevap verdiler” diye sosyal medyada gerçek annesiyle kucaklaşmasını da yayınladı.

Anne: “Bir mucize”

Bu Tanrının bir mucizesidir” dedi María Angélica González Bugün Kullan O kucaklaşmanın ve oğlunun duyduğu ilk kelimelerin ardından “Hola, Mamà”. Gözyaşları arasında, “Yaşadığını öğrendiğimde buna inanamadım” diye ekledi.

Şili’de çalınan çocuklar

Amerikan basınında yer alan haberlere göre insan hakları grupları, 1960-1990 yılları arasında Şili’de 20.000’den fazla çocuğun çalındığına inanıyor. Düşük gelirli annelerden alınıp yabancı ülkelerdeki hiçbir şeyden haberi olmayan ebeveynler tarafından evlat edinildiler. Ebelerin, doktorların, sosyal hizmet uzmanlarının, rahibelerin, rahiplerin ve hatta hakimlerin dahil olduğu bir insan ticareti. Her şey 2014 yılında araştırmacı basın ajansı Ciper’in bir doktor ve bir rahibin karıştığı bazı vakaları anlatmasıyla gün yüzüne çıktı. Artık yetişkin olan kaçırılan çocuklar, kökenlerini araştırmaya başladı ve STK’lar, Şilili annelerinden alınan ve Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İsveç, Hollanda, Belçika, Fransa’daki aileler tarafından evlat edinilen en az 650 kişinin yeniden bir araya getirilmesine yardımcı oldu. İtalya, İsviçre, Almanya, Peru ve Avustralya.