Deep, tüm okyanuslarda denizaltı yerleşimleri inşa etmek istiyor

bencede

New member
Elon Musk, insanlığın geleceğinin Mars'ta olduğuna inanıyor. İngiliz şirketi derinlemesine, onu denizde görüyor. Bu amaçla Deep, insanların deniz yüzeyinin 200 metre altında yaşayabilecekleri birkaç habitat geliştirir. Gelecekte, Galler sınırına yakın, Gloucestershire ilçesindeki kullanılmayan bir taş ocağında 80 metrelik bir gölde test edilecekler.

Duyuru

Deep, üç kişinin yer bulması gereken Vanguard modülü ile başlamak istiyor. Dalgıçlar için, örneğin geçen yıl batmış olan İngiliz girişimci Mike Lynch'in Biyesian süperyatı gibi sevkiyatlar veya kurtarma görevleri için bir değerleme tabanı olarak tasarlanmıştır. Dalgıçların denizin dibinde bir taban varsa, suda kullanım süresi uzatılır.

Sentinel modüler

Vanguard daha kısa görevlere yöneliktir. Modüler sistem ise, birkaç hafta boyunca daha uzun ve kalıcı olmasına izin vermelidir. Bir nöbetçi segmentinin 6 metre çapında olduğu söylenir, bu yüzden iki kat haline gelir. İstediğiniz gibi birleştirilebilen yaklaşık 3 metre bölümden oluşacaktır.

Modüller bir katkı işleminde özel çelikten yapılmıştır. Deep yakın zamanda kendi üretim bölümünü kurdu. Her şeyden önce, robotlar Sentinel için bileşenler oluşturmalıdır. Ancak, derin üretim üretici olarak çalışmayı planlıyor.

2023'te Tauchbootes Ocangate'in ortadan kaybolması gibi bir felaketi önlemek için Norveç sınıflandırma şirketi Det Norske Veritas (DNV) ile çalışmak için derinlemesine belirtiyor. Bu, Sentinel güvenliğini sağlamak için tasarım ve üretim sürecine eşlik etmeyi amaçlamaktadır.

Kim derinlemesine biter?

Ne kadar derin finanse edildiği açık değil. İngiliz gazetesine göre The Guardian, Deep'in arkasında projeye yüz milyonlarca İngiliz pound yatırım yapmak isteyen bir kişi var. Derin ve finansörün kimliğini tam olarak nasıl ortaya çıkarmak istiyor.

Deepps'in sualtı habitatı ilk değil: Örneğin Fransız sahil araştırmacısı Jacques-Yves Cousteau, 1960'larda Conshelf adıyla üç denizaltı habitatı inşa etti, ikisi Akdeniz'de ve bir Kızıl Deniz'de. Nazyon Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) Amerikan Ulusal ve Atmosfer İdaresi (NOAA), 1986 yılında Florida'nın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Key Largo'nun önünde yaklaşık 20 metrede sualtı istasyonunu inşa etti. Şimdi Florida Uluslararası Üniversitesi tarafından yönetiliyor ve NASA tarafından ABD Oda Gezisi Otoritesi tarafından eğitim amaçlı kullanılmaktadır.

Şirketin operasyonel sektörü Guardian başkanı Mike Shackleford. Öncü sistemi bu yılın başında ilk kez bırakılmalıdır. İlk Sentinel habitat şimdiye kadar 2027'nin sonunda olmalı.

(WPL)