Deniz Feneri Lideri Cengiz’den, Yıldız Holding’e teşekkür

semaver

Global Mod
Global Mod
İş dünyasının da takviyeleriyle yardım çalışmalarını tüm yurtta büyük bir seferberliğe dönüştüren Deniz Feneri Derneği, salgınla uğraşta özel dalın yardımlarını hızla gereksinim noktalarına ulaştırıyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Lideri Mehmet Cengiz, iş dünyasındaki hayırseverlerin bu vakitte gereksinimlerin giderilmesi noktasında başarılı bir imtihan verdiğini söylemiş oldu.

Deniz Feneri Derneği, ekonomik şartlar, kıtlık, bölgemizde devam eden savaşlar, ekonomik niçinlerle eğitime ulaşamayan ve doğal afetlerde mağdur olan yüzbinlerce şahsa, iş dünyasının takviyesiyle yardım ulaştırdı. Yardım faaliyetlerinde Deniz Feneri Derneği’nin her vakit yanında olan Yıldız Holding, derneğimiz aracılığı ile gereksinim sahiplerine besin, giysi, paklık kolisi yardımı yanı sıra; her ay 2000 yetime yaptığı nakdi dayanak, yurt haricinde görmeyen gözlere ışık olmak için yüzlerce katarakt ameliyatı ve susuzluk sebebiyle hayat gayreti veren Afrika’da açtırdığı onlarca su kuyusu ile her alanda yardım faaliyetlerimizin öncüsü oldu.

Cengiz, iş dünyasının yardımlarını her vakit yanlarında hissettiklerini lakin bu vakitte daha da manalı olduğunu vurguladı. Cengiz, “Dayanışma kültürüne sahip ülkemizde fazlaca sayıda iş beşerinin sorumluluk göstererek muhtaçlık sahiplerine takviye verdiğini biliyoruz. Bizler de Deniz Feneri Derneği olarak bu tıp yardımların vatandaşlarımızla buluşması ismine ağır bir uğraş gösteriyoruz. Son senelerda Yıldız Holding ve Ülker ailesinin dayanağını ebediyen yanımızda gördük. Geçtiğimiz senelerda başlayan 2 bin yetim çocuğa nizamlı harçlık uygulaması katlanarak devam ediyor. Pandemi periyodunda 10 bin aileye her ay sistemli olarak besin kolisi ulaştırdık. Artık de mevcut devam eden yardımlarına ek olarak gereksinim sahibi 1000 aile ve çocukları için; besin, giysi ve paklık gereçlerinden oluşan kolileri dağıtmaya başladık” dedi.

“Mutlu Et Memnun Ol” bizim kurumsal ve hayat unsurumuz

Dünya Yetimler Günü ötürüsıyla yapılan toplantıya katılan Yıldız Holding İdare Şurası Üyesi İbrahim Taşkın ise birey ve kurum olarak hepimizin muhakkak sorumluluklarımız olduğunu belirterek, şunları söylemiş oldu; “Bizi bu biçimdesine hayırlara vesile kılan Rabbimize şükrediyoruz ve mutluluğumuzu tabir ediyoruz. Ülker ailesinin Merhum Sabri Beyefendi devrinden beri yeterlinin ve yeterliliğin yanında olduğuna şahsen şahidiz. Allah onlardan razı olsun.

“Sahabeden Ebu Musa el-Eş’arî diyor ki: Hz. Peygambere (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) bir gereksiniminin giderilmesini isteyen biri geldi, Hz. Peygamber (Sallallahü teala aleyhi ve sellem), yanında oturan arkadaşlarına yöneldi ve onlara, “Aracı olun mükâfatınız verilir.” (Müslim, Birr ve Sıla, 145.) buyurdu. Zira bir daha Peygamberimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in beyanı ile, “Hayra vesile olan, hayrı yapan kimse üzeredir.” (Tirmizî, İlim, 14.)

Bugün Murat Ülker ve Ali Ülker beyefendiler bu kıymetli aile geleneği olan Hayr’ı katlayarak devam ettiriyorlar.

“Mutlu Et Memnun Ol” u kurumsal unsura dönüştüren Yıldız Holding olarak öbür sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız üzere Deniz Feneri ile de muhtaçlık sahiplerinin yanında olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

Okumaya devam et...