Deutsche Bahn: Banka hesabı onayı sayesinde dolandırıcılık vakalarında azalma

bencede

New member
Geçen yılın sonundan bu yana Deutsche Bahn, müşterilerinin internetten bilet rezervasyonu yaparken banka hesaplarını onaylamalarını istiyor. Bir demiryolu sözcüsü Salı günü düzenlediği basın toplantısında o zamandan bu yana dolandırıcılık girişimlerinin sayısının azaldığını söyledi. Denetimin amacı buydu. Kesin rakamlar vermedi.

Duyuru



DB, bu onay süreci için finansal hizmet sağlayıcıları Tink ve Verimi ile birlikte çalışır. Müşteriler bankalarının çevrimiçi bankacılık sistemine giriş yapar. Bir DB sözcüsü Aralık 2023'te Haberler Online'a yaptığı açıklamada, “Yalnızca başarılı oturum açma işlemi ve çevrimiçi bankacılık sistemindeki hesabı yöneten kişinin adı talep ediliyor. DB yalnızca başarılı oturum açmayla ilgili bilgileri alıyor.”

Bu süreç bazı potansiyel müşterileri korkutuyor. Örneğin, çok okunan hacker ve blog yazarı Felix von Leitner, Nisan ayında girişimi boykot edeceğini ve hesap giriş bilgilerini kimseye vermeyeceğini yazdı. Sosyal ağlara veya Haberler Online'dan gelen e-postalara yansıyan veri koruma ve güvenlik hususlarıyla ilgili protestolar sorulduğunda, DB sözcüsü yakın zamanda sorunlara işaret edebilecek açık bir rezervasyon iptalinin yaşanmadığını söyledi.

Daha az plastik


Basın toplantısında, demiryolunun bu tür ödeme yöntemlerini de içeren dijitalleşme stratejisiyle ilgili olarak, uzun mesafe taşımacılığında müşterilerin yüzde 90'ının yolculuklarını artık DB Navigator veya web sitesi üzerinden rezerve ettiği belirtildi. Otomatik satış makinelerinden spontane satın alımların önemli bir rol oynadığı yerel ulaşımda, Deutschlandticket'in kullanıma sunulmasından bu yana dijital satın almaların sayısı yüzde 78'e yükseldi.


Önerilen editoryal içerik



Onayınız üzerine harici bir anket (Opinary GmbH) buraya yüklenecektir.



Anketleri her zaman yükle

Anketi şimdi yükleyin




Demiryolu ayrıca gelecekte Bahncard 50 ve Bahncard 25'i fiziksel olarak sunmama niyetini savunma fırsatını da değerlendirdi. Bu, 30.000 ton plastik tasarrufu sağlayacaktır. Bahncard 100'ü takip edebilir ancak tam bilet olarak yine de indirim kartlarından farklı bir değere sahiptir. Ancak bir DB sözcüsü, müşterilerden tamamen dijital Bahncard 100 için çok sayıda talep geldiğini söylüyor. Dilerseniz Bahncard 50 veya 25'inizi yine de kağıda yazdırabilirsiniz.

Daha fazla esneklik


DB Navigator demiryolu uygulamasının en son sürümüne de yansıyan dijitalleşme sayesinde şirket, tekliflerini daha esnek bir şekilde tasarlayabiliyor. Uygulama bugüne kadar 70 milyon kez indirildi ve 2023 yılında yaklaşık 96,5 milyon rezervasyon yapıldı. Bileti olan ve tren bağlantısı olmayan müşteriler bile navigatörde kendi yolculuklarını ayarlayabilir. Bu aynı zamanda inşaat çalışmaları nedeniyle operasyonlarda değişiklik olması durumunda müşterilere doğrudan hitap etmek amacıyla demiryolu ağının yaklaşan genel yenilenmesi açısından da önemlidir.

Dijitalleşme sayesinde mümkün olabilecek esnek teklifler arasında, örneğin yaklaşan Avrupa Erkekler Futbol Şampiyonası için özel, tamamen dijital bir 25 kartı yer alıyor. 15 Mayıs – 16 Haziran 2024 tarihleri arasında satışa sunulacak olan aracın fiyatı 2. sınıf için 19,90 euro, 1. sınıf için ise 39,90 euro olacak. Alman futbolcuların yaz aylarında Avrupa şampiyonluğunu kazanması halinde, bir yıllık deneme kartı ücretsiz olarak kalıcı Bahncard 25'e dönüştürülecek. Ancak dikkatli olun: Bahncard 25'inizi zamanında iptal etmezseniz otomatik olarak uzatılacaktır.


(başvuru)



Haberin Sonu
 
Üst