DeyeGate: VDE artık işletim yetkilendirmesi gereksinimlerini karşılamıyor

bencede

New member

1. DeyeGate: VDE artık işletim yetkilendirmesi gereksinimlerini karşılamıyor

Haberler Online’ın talebi üzerine Elektrik, Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Derneği (VDE), Deye mikro invertörlerde NO koruma rölelerinin bulunmayışıyla ilgili durumla ilgili şimdi pozisyon aldı. VDE’nin standardizasyon komitesi, bu röleyi gerektiren VDE-AR-N 4105 standardını geliştirmiştir. Dernek, VDE-AR-N 4105’e göre kullanılan sertifikanın geçersiz olması durumunda artık işletme ruhsatı vermenin temelini dikkate almaz.

Duyuru

VDE’ye göre, “BNetzA onaylarsa, etkilenen üretim birimlerinin hizmet dışı bırakılması ve derhal geri çağrılması gerektiği” varsayılabilir. Kasıt ve işlenen suçları araştırmak VDE’nin görevi değildir, bu yetkili makamlar tarafından yapılmalıdır.

VDE: Tamamen Almanya-Avusturya sorunu değil

Deye yaptığı açıklamada sadece Almanya ve Avusturya’da satılan cihazların ücretsiz harici röleye hak kazandığını söylüyor. Bu, sorunun yalnızca Almanya ve Avusturya’yı etkilediği anlamına gelir. VDE’ye göre bu yanlış: “Röle, diğer ülkelerde de temel bir gerekliliktir”. Bağlantı anahtarının işi, “kapatmak” değil, üretim birimini veya tesisi elektrik şebekesinden izole etmektir. Bu her zaman, yarı iletkenleri veya sözde “katı hal rölelerini” hariç tutan, galvanik olarak izole edilmiş bir ayırma anlamına gelir.

VDE ayrıca şunları ekliyor: “Avrupa standardı EN 50549-1 ‘Bir dağıtım şebekesiyle paralel çalışması amaçlanan üretim tesisleri için gereklilikler’ ayrıca şunu belirtir: ‘Anahtarlar güç röleleri, kontaktörler veya mekanik anahtarlar olmalıdır’ ve ‘orada olmalıdır. her üretim birimi ile şebeke bağlantı noktası arasında seri olarak en az iki anahtar.’ İnvertörler için uluslararası standart olan IEC 62109 da bunu desteklemektedir.

Harici bir geçmeli röle yeterli değil

VDE, Deye tarafından önerilen ek röle kutusunun standardı karşılayıp karşılamadığından şüphe ediyor: “‘Harici bir röleyi’ yenilemek kolay değil. İlgili tüm gereklilikleri de karşılayan tam teşekküllü bir ‘merkezi NO koruması’ olmalıdır. Bir çözüm tüketicinin korumayı bağımsız olarak entegre edip çözümleyebildiği durumlarda, NA geçerli uluslararası ve ulusal standartların gerekliliklerini karşılamıyor”.

Duyuru

“NO koruması, bu tür bir kuplaj anahtarına etki eden bir açma devresini tanımlar. S,>,” diye açıklıyor VDE.

ayrıca oku

Daha fazla göster

daha az göster

VDE ve ortakları, mikro invertörler için herhangi bir piyasa gözetim önlemi planlamamaktadır. Bu federal devletlerin görevidir. VDE, “VDE tarafından verilen sertifikalar için, VDE, ürünlerde ve üretim tesislerinde düzenli aralıklarla yerinde kontroller gerçekleştirir” diye ekliyor.

Farklı gereksinimleri olan daha küçük sistemler mi?

Eksik rölelerle ilgili tartışmalarda, NS koruyucu rölenin mantıklı olduğu ve yalnızca “büyük” sistemler için zorunlu olduğu, daha küçük sistemlerin buna ihtiyaç duymayacağı konusunda katkılarda bulunuldu. Burada yine VDE’nin çok net bir konumu var: “Güvenlik kuralları keyfi değildir ve bir jeneratörün boyutundan bağımsız olarak uygulanmalıdır. Ayrıca, küçük jeneratörlerin (genellikle trafo cihazları) genellikle iki yerine yalnızca bir röle izolasyonuna sahip olduğuna dikkat edilmelidir. . İkinci röle, yerleşik trafo galvanik izolasyonu sağlayabildiği için burada zaten ortadan kaldırılmıştır”.

Ancak böyle bir transformatör, örneğin bir yalıtım hatası nedeniyle yalıtım etkisini kaybedebilir. Bu nedenle, tek bir arızanın ölümcül sonuçlara yol açmaması gereken tek arıza güvenliği, hem küçük hem de büyük tesisler için önemlidir.

Tartışmanın tetikleyicisi, Temmuz ayı başlarında bazı YouTuber’ların, üretici Deye’nin mikro invertörlerindeki bir bileşenin seri cihazlardan çıkarıldığına dikkat çekmesiydi. Deye, sorunu harici bir röle kutusuyla çözmeye çalışır.

(dmk)

Haberin Sonu