“Dijital Ateş Duvarı”: CCC, gelecekteki federal hükümete on iki talebe yöneliktir

bencede

New member
Yirmi'den fazla sivil toplum kuruluşu ile birlikte, Chaos Bilgisayar Kulübü (CCC), gelecekteki federal hükümet için faşizme karşı dijital bir yangın duvarı için cazip geliyor. Ağ aktivistleri, verilerin toplanması ve analizinin demokrasiyi ve devlet yapılarını nasıl tehlikeye attığına örnek olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gelişmeleri listeler. Bu nedenle bilgisayar korsanları, gelecekteki hükümete üç tematik alanda on iki talepte bulunurlar.

Duyuru

Açıklamaya açık bir taahhüt, ifadeler kataloğunda ilk yerdir. Özellikle biyometrik kitle gözetimi ve veri koruma, sivil haklar aktivistleri gibi ağ politikacıları, bir diken tarafında her zaman sivil haklar üzerinde olumsuz etkileri uyaran.

“Herkes için Koruma ve Güvenlik” bölümü talepleri zaten bilinmektedir, ancak sorunlar çözülmemiştir. CCC Elina Eickstädt sözcüsü altını çiziyor: “Demokrasi güvenli ve herkes için BT altyapısına ihtiyaç duyuyor”. Bu nedenle, uçtan uca şifreleme hakkı ve hacker paragrafının kaldırılması, federal hükümetin muhtemelen siyah ve kırmızı faaliyetleri listesinde yer almaktadır. Ama aynı zamanda küçüklerin ve gençlerin medyasının etkili bir şekilde korunması, temel hakları sınırlamadan gündemdedir.

Bildirilen teknolojik grupların gücünün kötüye kullanılması

Dijital kamusal alayı korumak ve büyük teknolojik şirketi yırtmak son bloğun merkezindedir. CCC çağrısına göre, bu “Big Tech” in güçlü müttefikleri aracılığıyla Beyaz Saray ile savaşmak istediği sağlam gözetim yapıları da dahildir. İmzacılara göre, marjinal gruplara karşı özellikle önemli olan dijital şiddete karşı mücadele yasal bir düzenleme ile geliştirilmelidir.

Çağrıya göre dijital eğitim öncelikli olmalı ve herkesin mevcut olması gerekir. Bu amaçla, hükümet dijital gönüllülüğü güçlendirmeli ve ücretsiz öğretim ve öğrenme materyallerinin (açık eğitim kaynakları) daha fazla kullanılabilirliğini geliştirmelidir.

CCC'ye ek olarak, imzalayanlar arasında Uluslararası Af Örgütü, profesyonel, Küreselleşme -Kritik Ağ Attrac, Hümanist Birliği ve D64 Dijital İlerleme Merkezi bulunmaktadır.

(CKU)