Dünya nüfusunun büyük bir kısmı siber saldırılara maruz kaldı

bencede

New member
Uluslararası bir araştırmaya göre, dünya genelinde yaygınlaşan siber suçlar artık 15 ülkedeki nüfusun çoğunluğunu etkiliyor. Reasürans şirketi Münih Re'ye göre, Avustralya'dan Almanya'ya ve ABD'ye kadar 7.500 katılımcının ortalama %57'si halihazırda siber saldırılara maruz kaldı.


Duyuru



Buna beş farklı siber suç türü dahildir: bilgisayar virüsleri, çevrimiçi ticaret dolandırıcılığı, çevrimiçi transfer dolandırıcılığı, kimlik hırsızlığı ve diğer kişisel bilgilerin çalınması. Ancak anket sonuçları ülkeden ülkeye önemli ölçüde farklılık gösteriyor: Japonya'da %72'si hiçbir zaman siber saldırıya uğramamış, bu da Doğu Asya ülkesini bu açıdan en güvenli ülke haline getiriyor.

Almanya ciddi şekilde etkilendi


Ancak ankete göre Almanya'da şu ana kadar yalnızca %38 tasarruf sağlandı ve bu, on beş ülke arasında onuncu sırada yer alıyor. Çin ise arka planda yer alıyor; katılımcıların yalnızca %19'u hiçbir zaman çevrimiçi bir saldırıya uğramadıklarını söylüyor. Sonuç olarak, uluslararası düzeydeki çoğunluk da endişeli: 15 ülkede ortalama yüzde 53, korkulan siber saldırılardan endişe duyduklarını, hatta çok endişe duyduklarını söylüyor. Çevrimiçi suç korkusu söz konusu olduğunda ilk önce Çin değil Hindistan geliyor. Yapılan bir araştırmaya göre katılımcıların %80'i siber saldırılardan korkuyor.

Ankete göre Hollandalılar %27 ile en az endişeli olanlar arasında yer alıyor. Münih Re'ye göre istatistik portalı Statista, Ocak ve Şubat aylarında DAX Grubu adına katılımcılarla çevrimiçi görüşmeler yaptı. Sonuçlar tek tek ülkeleri temsil etmektedir.


ayrıca oku

Daha fazla göster



daha az göster





Bildirilmeyen vakaların çokluğu nedeniyle, siber suçların boyutuna ve siber suçluların neden olduğu hasara ilişkin tahminler oldukça farklıdır. Ancak çoğu uzman, hasarın yıldan yıla neredeyse sürekli olarak arttığı konusunda hemfikirdir. Sadece birkaç fail hüküm giydi veya yakalandı.

Soruşturma metodolojisi


Ocak ve Şubat aylarında Statista, Münih Re adına 15 ülkede 7.500 kişiyle röportaj yaptı: Avustralya, Brezilya, Çin, Almanya, Fransa, Büyük Britanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Kanada, Hollanda, İsveç, İspanya, Güney Afrika, Amerika Birleşik Devletleri . Münih Re'ye göre sonuçlar hem küresel hem de bireysel ülkeleri temsil ediyor. En çok sorulan sorulardan biri şuydu: “Aşağıdaki sorunlardan herhangi birinden hiç etkilendiniz mi? Kötü amaçlı yazılım, internet üzerinden alışveriş yaparken veya satarken yapılan dolandırıcılık işlemleri, banka hesabımdan yapılan hileli transferler, özel kimliğimin çalınması, özel verilerin çalınması.”


(Asla)
 
Üst