Düşünmek için bir yıl: Almanya, Biden'ın casus yazılım karşıtı açıklamasını destekliyor

bencede

New member
Beyaz Saray, Pazartesi günü Seul'de düzenlenen demokrasi yanlısı zirvede ABD Başkanı Joe Biden tarafından tanıtılan casus yazılımları sınırlandırma amaçlı bir anlaşmaya altı yeni ülkenin katılmasını memnuniyetle karşıladı. Finlandiya, İrlanda, Japonya, Polonya ve Güney Kore'nin yanı sıra Almanya da yaklaşık bir yıl süren ortak deklarasyona imza attı. Amaçları, NSO Group'un Pegasus'u veya Intellexa'nın Predator'ı gibi ticari casus yazılımların yayılması ve kötüye kullanılmasıyla mücadele etmektir. ABD'nin yanı sıra ilk destekçiler arasında Avustralya, Kosta Rika, Danimarka, Fransa, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve İsviçre yer alıyor.

Duyuru



İlgili kişiler, büyük casus programlarının kötüye kullanılmasının oluşturduğu tehdidin farkındadır. Bu nedenle “bu tür teknolojilerin yayılması ve kullanımına ilişkin sıkı ulusal ve uluslararası kontrollere duyulan ihtiyacı” desteklemektedirler. Anlaşma, örneğin polis ve gizli servisler tarafından kullanılan yerli Truva atları için geçerli değil. Koalisyon anlaşmasına göre, trafik ışığı hükümeti ittifakı, devlete ait ve ticari gözetim yazılımlarının kullanımına yönelik müdahale eşiklerini artırmak ve örneğin soruşturmacılar için mevcut yetkileri uyarlamak istiyor; böylece Anayasa Mahkemesi federal yasasının gizli çevrimiçi aramalara ilişkin gereklilikleri yerine getirilmelidir. her zaman dikkate alın.

Kamu çalışanları bile casus yazılımlarla gözetleniyor


Bu nedenle koalisyon herhangi bir güvenlik açığını “satın almayacak veya açık tutmayacak”, ancak güvenlik açıklarını yönetme konusunda “her zaman mümkün olan en kısa sürede kapatmayı taahhüt edecek”. Ancak federal hükümet başlangıçta casus yazılım önleme anlaşmasına katılma konusunda isteksizdi. Hala koordinasyon ihtiyacını gördü. Federal Dışişleri Bakanlığı geçen yıl şunları söyledi: “Bizim için önemli olan, bildirgede öngörülen insan hakları ve temel özgürlüklerin korunma düzeyi ile mevcut yükümlülüklerle karşılaştırıldığında etkileşim ve katma değerdir.” Artık tüm endişelerin ortadan kalktığı görülüyor.

Açıklamaya göre, casus yazılımların kötüye kullanılması “hükümet personelimizin, bilgilerimizin ve bilgi sistemlerimizin güvenliği de dahil olmak üzere ulusal güvenliğimiz için önemli ve büyüyen bir risk” teşkil ediyor. Ticari casus yazılımların kontrol altına alınmasında bir dış politika çıkarı vardır. Örneğin aktivistleri, muhalifleri ve gazetecileri özgürlüklerine ve onurlarına yönelik tehditlere karşı savunmak hayati önem taşıyor. ABD Gizli Servisi yakın zamanda yıllık tehdit analizinde en az 74 ülkenin şirketlerle casus yazılım satın almak için sözleşme yaptığını söyledi. Bir yıl önce Biden yönetimi, casus yazılım saldırılarının hedefi olduğundan şüphelenilen veya doğrulanan ABD hükümeti çalışanlarının sayısını 50 olarak belirlemişti. Bir ABD Ulusal Güvenlik Konseyi çalışanı CNN'e bu sayının o zamandan bu yana arttığını söyledi. Aynı zamanda Beyaz Saray da üreticilere karşı yaptırımlar uyguluyor.


(olb)



Haberin Sonu
 
Üst