Erdoğan’dan Phaselis Tüneli açılışında net bildiri: hiç bir külfetimiz kalmayacak

semaver

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak, siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Güçten besine madenden teknoloji mamüllerine kadar epey alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sorunudur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Sizleri en kalbi hislerimle selamlıyorum. Sözlerimin çabucak başında mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Son yapıtımız Phaselis tünelinin kentimize ve ülkemize güzel olmasını diliyorum. Bu tünel ulaşımda büyük kolaylık sağlayacaktır. Birebir biçimde ülkemizin en kıymetli zerzevat yetiştirme merkezlerinden olan bu bölgeden yola çıkan eserler basitçe başka kentlere ulaşabilecektir. Yalnızca vakit ve akaryakıt ile 31 milyon lira kazandıracak, karbonda 1.8 ton azaltım sağlayacaktır.

Türkiye’nin büyük kalkınma atılımı yardımıyla kentlerimizin her biri cumhuriyet tarihinde yapılanların toplamının 5-10 katı hizmetlere kavuşmuştur. Eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinin görüleceği alanların başında ulaştırma gelmektedir. Ülkemizin dört bir yanını otoyol, tren çizgileri ve havalimanlarıyla donattık. Ulaştırma ve Haberleşme 2053 vizyonuyla tüm bu alanlarda ülkemizi önümüzdeki 30 senelerda çıkaracağımız seviyeyi de milletimizle paylaştık.

GELİŞMİŞ ÜLKELERİ GEÇEBİLECEK İMKANLARA SAHİBİZ

Altyapıları köhneyen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek, birden fazla alanda da geçebilecek imkanlara sahibiz.

Zahmetsiz rahmet olmayacağı şuuruyla bugün yaşadığımız sorunları büyük ve kuvvetli Türkiye’nin bedeli olarak görüyoruz. Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, birlikteliği ve kardeşliğidir. 2053 vizyonumuza sarılırsak önümüzde durabilecek hiç bir güç yoktur. Ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendisliklerle rotamızı değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyada yaşanan problemleri güya Türkiye’ye mahsus üzere göstermeye çalışanların kederi global senaryoların borazanlığını yapmaktır.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI TÜM DÜNYANIN ISTIRABIDIR

Güçten besine madenden teknoloji mamüllerine kadar hayli alanda yaşanan Fahiş Fiyat artışları tüm dünyanın ortak kasvetidir. Türkiye lojistik ve üretim gücüyle bu kahırdan en az etkilenen ülkelerdendir. Mevsim tesirinden kaynaklanan istisnai durumlara prestij edilmemesini istiyorum. İsteyen her insanın çalışacak işi vardır. Türkiye siyasi olarak yakı tarihinin en prestijli pozisyonundadır. Üretim tarafında işler yeterli gidiyor. Enflasyonun boynunu kırdığımızda amaçlarımıza ulaşmanın önünde hiç bir mahzur kalmayacaktır.

Okumaya devam et...