EUROPOL: Finansal kurumlar hızla miktar geçirmez şifrelemeye geçmelidir

bencede

New member
Europol, finansal kurumlardan ve dünyanın her yerinden üreticilerinin şifreleme ve çözümlerin kullanımına geçişe öncelik vermelerini istedi. Kuantum hesaplamasının hızlı bir şekilde geliştirilmesiyle, finans sektörü “şifrelemesine ilişkin derhal bir tehdide maruz kalıyor”, Cuma günü polis otoritesinin güvenli bir finans forumu (QSFF) kapsamında altını çizdi. Europol'e göre, konferansta katılımcılar esas olarak “zaman tasarrufu – şifreleme” daha sonra “saldırı stratejisinin artan riskini uyardı (” Şimdi alışveriş – daha sonra – daha sonra “): Böwilt aktörleri bugün daha sonra deşifre etmek için şifreli veri toplayabilir kuantum bilgisayar yardımıyla.

Duyuru

Küresel eyleme davet edilmesinin bir nedeni olarak QSFF, güçlü kuantum bilgisayarların ellerin şakasında ortak şifreleme yöntemlerini aşabileceğini belirtir (“Cryptocalypse”). Federal Bilgi Teknolojisi Ofisi (BSI) – beklenmedik teknolojik keşifler olmadan – on ila 20 yıl arasında bir zaman ufkuna kadar varsayıyor. Europol'de on ila 15 yıl meselesi var. Halihazırda genel anahtar şifrelemesi için kullanılan algoritmaların yerine aranması, bu nedenle, genellikle tam hızda, çevrimiçi banka verilerini, tıbbi verileri, kontrole erişim ve ulusal güvenlik sistemlerini garanti edebilmek için tam hızda.

Europol, finans sektöründe oyunculuk baskısı yüksektir. Miktar kanıtı şifrelemesine başarılı bir geçiş, bankalar ve diğer finansal kurumlar, teknoloji tedarikçileri, siyasi kararlar ve düzenleyici otoriteler arasında işbirliği gerektirir. Farklı ilgi grupları arasındaki koordinasyon temel öneme sahiptir. Özel ve kamu sektörünün aktörleri ile birlikte, endüstri deneyler, projeler, temas noktaları ve diğer girişimleri yola getirmelidir.

Birçok finans kurumu kötü hissediyor

QSFF, daha fazla yasaya duyulan ihtiyacı görmez. Ona göre, düzenleyici otoriteler ve özel sektör arasındaki gönüllü bir çerçeve, miktarın miktarının kanıtı için yönergeleri belirlemek ve kurumlar arasındaki standardizasyonu teşvik etmek için yeterli olmalıdır. Avrupa ayrıca, istenen değişikliğin genel olarak şifreleme uygulamalarını ve BT güvenliğini iyileştirme olasılığını sunduğunu vurgulamaktadır. Şifrelemenin yönetimi için gelecekteki bir resim gereklidir.

200 Finans Sektör Yöneticisi'nin bir araştırması, 2023 yılında temsil edilen kuruluşların yüzde 86'sının kuantum hesaplaması sırasında olası keşiflerden sonra bilgisayar güvenliğine hazırlıklı hissetmediğini gösterdi. Yüzde 84'ü, önümüzdeki iki veya beş yıl içinde miktar geçirmez çözümlerin getirilmesi gerektiğini varsaydı. QSFF, “sektörü önemli risklerden, finansal kayıplardan ve itibar hasarından korumak” için hemen önlemlerin alınması gerektiğini vurgulamaktadır. Forum, quentum sonrası şifreleme (PQK) yaklaşımları veya kuantum anahtarının dağılımı (kuantum-qkd anahtarının dağılımı) gibi teknik ayrıntılar hakkında yorum yapmaz.

(MKI)