Göçmenler, Macron: "İtalyanları yalnız bırakamayız" | Kavunlar: "Fransa’nın işbirliği teklifini memnuniyetle karşılıyorum"

taklaci09

Global Mod
Global Mod
“Göçmenlere şunu söylemeliyiz: ‘Biz size yardım ederiz ama siz de bize yardım etmelisiniz’ kaçakçılık örgütlerini dağıtın“, diye devam etti Macron, özellikle şuna atıfta bulunarak: Cezayir Ve Tunus.

Giorgia Meloni’nin yanıtı Başbakana göre, “İtalya, Fransa ve AB’nin, göçmenlerin menşe ülkelerini desteklemek ve transit devletlerin insan kaçakçılarının suç ağlarını ortadan kaldırmasına yardımcı olmak için birlikte hareket etmesi gerektiği açıktır. Bu, İtalyan hükümeti bunu zaten üstlendi ve bunu Avrupa kurumları ve Avrupalı müttefikleriyle birlikte sürdürmek istiyor.”

Macron: “Meloni aylar öncesinden farklı olarak güçlü bir seçim yaptı” Ardından Macron’un Meloni’nin sözlerine yanıtı geldi. “İtalya Başbakanı ile çalışmak istiyorum çünkü o, birkaç ay öncesine göre olmayan güçlü bir seçim yaptı. Çoğunluğunda basit ve milliyetçi cevaplar verenlerin olduğunu fark ediyorum. Daha önce de öyleydi. artık tekne almayalım, başka yere gönderelim, artık ilk güvenli liman dediğimiz bölgenin sorumluluğunu üstlenen bir İtalya var. Avrupalılar olarak üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

Macron’un planı Fransa cumhurbaşkanı, göçmen dalgalarıyla baş etme ve transit ülkelere geçme planını açıkladı. “Lampedusa’ya gelen ve hepsi Tunus’un Sfax limanından ayrılan binlerce göçmen var. Tunus’a daha fazla aracın transit duruma geçmesi için bir anlaşma teklif etmek istiyorum, ortaklıklar teklif etmek istiyorum. İhracat yapmak istiyorum Yoldan geçenleri yenmek için Tunus ve Cezayir’e uzman ve malzeme gönderdik.”

Macron düzensiz göçmenler için çalışıyor, “sağduyulu” istiyor Emmanuel Macron daha sonra herkesi göçmenlere yönelik çalışma konusunda inşaat ve yiyecek-içecek sektöründe “gerilim içindeki sektörler” konusunda “sağduyulu olmaya” davet etti. Elysée’nin bir numaralı haberine göre, hükümetin önümüzdeki aylarda onaylaması gereken göçmenlik yasası, bir yandan sınır dışı edilmeleri kolaylaştıracak, diğer yandan da insan gücüne en çok ihtiyaç duyulan mesleklerde yasadışı işçileri düzenli hale getirecek. “Göçmenlerden gelen insanları işe alan pek çok gergin sektör var. Sağduyulu olmalıyız.” Öte yandan, “Ülkemizde kalma hakkı olmayan insanları etkili bir şekilde geri göndermek için çok daha hızlı ilerlememiz gerekiyor.”

“Fransız askerleri yıl sonuna kadar Nijer’den çekilecek” Macron, Afrika’nın derin kurumsal ve sosyal kriz içindeki devleti Nijer hakkında da konuştu. askeri darbe2023 yılı sonuna kadar ülkedeki Fransız varlığının sona ereceğini duyurdu. Fransız büyükelçisi de Paris’e geri çağrılacak.