iX-Workshop KRITIS: § 8a BSIG için test prosedürüne ilişkin ek uzmanlık

bencede

New member
Kritik altyapılar (KRITIS), § 8a paragraf 1 BSIG uyarınca özel güvenlik gerekliliklerine tabidir. Bu şirketlerin ve kamu kurumlarının operatörlerinin, BT güvenliklerinin mevcut teknoloji durumuna uygun olduğunu Federal Bilgi Güvenliği Dairesi’ne (BSI) düzenli olarak göstermeleri gerekmektedir. Bunu yapmak için, BT sistemlerinin kullanılabilirliğini, gizliliğini, bütünlüğünü ve orijinalliğini tehlikeye atabilecek kesintileri önlemek için uygun organizasyonel ve teknik önlemleri almaları gerekir.

Duyuru

İki günlük KRITIS atölyemizde: § 8a BSIG test prosedürüne ilişkin ek beceriler, KRITIS gereklilikleri hakkında kapsamlı bir genel bakış elde edecek ve § 8a BSIG testlerine özel olarak hazırlanabileceksiniz. Eğitim sonunda final sınavını geçtikten sonra katılımcılar “Bölüm 8a BSIG için özel test prosedürleri yeterliliği” ek yeterliliğini alırlar. Bu, Federal Bilgi Güvenliği Dairesi adına BSIG 8a bölümü için güvenlik kontrolleri gerçekleştirmeye yetkili olduğunuz anlamına gelir.

Atölye Christin Nebauer tarafından yönetiliyor. HiSolutions AG’de güvenlik yönetimi ve BT alanında uzman olarak profesyonel odak noktası, şirketlere bilgi güvenliği yönetim sistemlerini tanıtma konusunda danışmanlık yapmak ve destek olmaktır.

Bu iX çalıştayı BSI eğitim konseptini takip etmektedir ve özellikle iç denetçiler, denetçiler, BT denetiminde deneyime sahip denetçiler gibi denetçilerin yanı sıra denetim firmalarının çalışanları ve kritik altyapı operatörlerine yöneliktir. Aralarında yoğun bir bilgi alışverişi sağlamak ve sınava ve sertifikasyona en iyi şekilde hazırlanmak için bu eğitim 12 katılımcıyla sınırlıdır.

Daha fazla bilgi ve kayıt

(adam)

Haberin Sonu