bencede
New member
(Resim: Haberler)
0000 ve 1234'ün en popüler dört haneli PIN kodları arasında yer alması şaşırtıcı değil. Ancak tüm PIN'lerin sıklığını tek bir görüntüde görmek, bir bakışta birçok modeli ortaya çıkarır ve insanın sayı hafızasına dair fikir verir.
Duyuru
On yıldan fazla bir süre önce, merhum Nick Berry, veri sızıntılarıyla keşfedilen PIN'leri, bireysel PIN'lerin göreceli sıklığını renk kodlayan iki boyutlu bir diyagram olan bir ısı haritasına işledi. Diyagrama baktığınızda ilk fark ettiğiniz şey, titreşimli bir çizgi olarak görülebilen ilk açıortaydır: Bunlar iki basamaklı iki basamaklı sayılardır: 0101'den 9898'e kadar. Ve 00'dan 99'a kadar olan sayılar da çift basamaklı sayılardır. iki rakam, parlak noktalar açıortay üzerindeki 0000 ila 9999 arasındadır; Bunlar en yaygın PIN'ler arasındadır.
Sol alt kadran, doğum tarihlerini 1 Ocak için 0101'den 31 Aralık için 3112'ye kadar yoğunlaştırıyor. y değeri 19'daki parlak yatay çizgi, pek çok kişinin PIN'i olarak dört basamaklı gösterimle doğum yılını kullandığını gösterir; benzer bir çizgiye y=20'ye yaklaşmak, eğer veri olmasaydı bu modelin Z Kuşağı boyunca devam ettiğini gösterebilirdi. on yıldan fazla yaşında.
1234 ve 0000'in en yaygın PIN'ler olması şaşırtıcı değil.
(Resim: Bilgiler güzel)
Peki 2580 ve 7410'un sorunu nedir? Her ne kadar ilk 10'da yer almasalar da yine de çevrelerinden açıkça öne çıkıyorlar. Farklı klavyelere baktığınızda bunun nedeni netleşiyor: Bir cep telefonunun veya akıllı telefonun klavyesindeki orta sayı sütunundaki tuşlara bastığınızda 2580 sayı kombinasyonu ortaya çıkıyor. Ve bilgisayar klavyesindeki sayısal tuş takımının sol sütununu yazarak 7410'a ulaşırsınız.
Kendi analizinizi yapmak isterseniz ısı haritası oluşturmayla ilgili detaylı makaleyi Nick Berry'nin dijital sitesinde bulabilirsiniz; kaynak verileri GitHub'da bulunabilir. “Bilgi Güzeldir” sitesinde daha da iyi hazırlanmış veriler var.
(cku)
Haberin Sonu