Lider Şahin: Kentin huzur ve memnunluğu için çalışıyoruz

semaver

Global Mod
Global Mod
Başkan Şahin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un iştirakiyle Gaziantep Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında düzenlenen tepenin açılışında yaptığı konuşmada, iktisatta Türkiye modeli için bugün bir ortaya geldiklerini belirtti.

Gaziantep’in çabucak yanı başında yıllardır süren bir savaş bulunmasına karşın 300 fabrika açma başarısı gösterdiğini lisana getiren Şahin, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızı açılışa çağırdığımız vakit, ‘300 mü, değil mi?’ diye tartışan bir Türkiye gördük. ‘Coğrafya kaderdir’ diyor İbn-i Haldun ben de coğrafya karakterdir diyorum. Bizim karakterimiz, tırnak tırnak çalışıp hem bedensel hem fikirsel olarak ayakta durmak. Biz fikir emekçisiyiz. Biz yürekliyiz. Biz, süratli bir biçimde tahlil üretiyoruz ve bundan dolayı da Rabbim de diyor ki ‘Sen uğraştan sorumlusun’ Bize yaptığımız iş sorulacak. ‘Yaptığın işten çıkardığın eserin ne kadarını hayırsever olarak dağıtıyorsun’ diye sorulduğunda her insanın kendi hesabında bir muvaffakiyet öyküsü ortaya çıkıyor. Burada dereceye giren, girmeyen her iş beşerinin bir muvaffakiyet kıssası bulunuyor.”



“GAZİANTEP SANAYİCİLERİ VE 250 BİN ÇALIŞANI KENTİN HUZUR VE MEMNUNLUK ORTAMI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR”


Şahin, Gaziantepli iş insanları ve lokal idarelerle baht birliği yaptıklarını söz ederek, “İyi günde, makus günde hastalıkta ve sıhhatte bir ve birlikte olma noktasında birbirimize yemin ettik. O niçinle bu kentin iktisadı, bu kentin sanayicileri ve 250 bin çalışanıyla biz, huzur ortamı, bir memnunluk ortamı için çalışmaya devam ediyoruz. Rabbimin yarattığı doğayı çevreyi koruyarak yolumuza devam etmeliyiz. Yoksa çocuklarımıza bırakacağımız dünya kalmayacak” dedi.

Kurumsal manada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yapması ve yapmaması gerekenler olduğuna dikkati çeken Şahin, “Giderleri azaltarak verimliliği artırmamız gerekiyor. Önümüzde bilgi iktisadı var. Yazılım en büyük argümanımız. 600 bin genç nüfuslu olan epey genç bir kentiz. Bu çocukları Teknofest’te gördük. Teknofest’te birinci girdiğimizde yüreğimiz yoktu. İnancımız yoktu. TUBİTAK’a nasıl başvurulup proje alınır bilmiyorduk. Bizim çocuklarımız artık epey küçük bir takviyeyle büyük muvaffakiyetler elde edebiliyor. Zira fazlaca akıllılar ve teşebbüsçüler. İnandıkları vakit başarıyorlar. İşte tam da bunun için bizim sanayimizi süratli bir biçimde yüksek teknolojiye geçirmemiz gerekiyor. Bu noktada model fabrikamız GSO başkanlığında kuruldu. Tabi bu da kâfi değil, insanı disipline etmek güç. Bu yüzden beyaz ve mavi yakalıların eğitim alması lazım.” diye konuştu.


“ULAŞIMDA GÜÇ MALİYETİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN KÖLN BELEDİYESİ’NE GİTTİK”

Enerji maliyetinin yüksek olmasından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hidrojenli yakıtla çalışan kent için toplu ulaşım araçlarını yerinde görmek için Köln Belediyesi’ne gittiklerini anlatan Şahin, kelamlarını şu biçimde tamamladı:


“Köln’de sudaki hidrojen ayırılarak akaryakıt yerine hidrojen kullanılarak 200 otobüs tek seferde 400 kilometre yol kat edebiliyor. ötürüsıyla su artık o kadar kıymetli bir hale geldi ki, biz de bu değişen teknolojinin bir an evvel kentimize gelmesi için çalışmalarımıza süratli bir biçimde başladık. Bu çalışmaları modellediğimiz vakit Gaziantep modelini bir dünya modeline dönüştürebiliriz.”

Okumaya devam et...
 
Üst