Microsoft 365 yönetim merkezi: Çok faktörlü kimlik doğrulama yakında zorunlu olacak

bencede

New member
Microsoft, Microsoft 365 hesaplarını siber saldırılara karşı daha etkili bir şekilde korumak istiyor ve yönetim merkezinde oturum açmayı kısıtlıyor. Zorunlu çok faktörlü kimlik doğrulamanın (MFA) uygulamaya konulmasının 2025'in başlarında başlaması bekleniyor.

Duyuru

MFA aktif ise giriş yapmak için şifreye ek olarak bir kod da gereklidir. Bir kimlik doğrulayıcı uygulaması bunu oluşturur. Bir saldırgan zaten bir parola biliyorsa, MFA etkinleştirildiğinde bu artık bir hesaba erişmek ve bu parolayı ele geçirmek için yeterli değildir. Giriş yapmak için şifrenize ek olarak bir MFA koduna da ihtiyacınız olacak.

Microsoft, yaptığı bir paylaşımda MFA'nın Microsoft 365 yönetim merkezi için zorunlu hale gelmesi gerektiğini söylüyor. Kendi bilgilerine göre Şubat 2025'ten itibaren başlamak istiyorlar. Elbette yöneticiler zaten Microsoft 365 'hesabından' MFA'yı etkinleştirebiliyor. Burada ayrıca uzatılmış kayıt işleminin halihazırda etkin olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Değişikliği kolaylaştırmak için Microsoft, sağlamlaştırılmış oturum açma işlemlerine ilişkin bilgileri bir makalede derliyor. Konuyla ilgili bir SSS de mevcut ve üçüncü taraf kimlik sağlayıcıları bağlamında anahtarın nasıl çalıştığına dair ipuçları var.

Daha fazla MFA

Bu yılın ağustos ayında Microsoft, MFA'nın Azure'a getirilmesine yönelik yol haritasını duyurdu. Geçişin ilk aşaması Ekim ayında başladı ve MFA'nın Azure portalına, Microsoft Etra ID Admin Center'a ve Intune Admin Center'a erişmesi gerekiyor. Azure CLI, Azure PowerShell, Azure Mobil Uygulama ve Kod Olarak Altyapı (IaC) araçlarının 2025'te takip edilmesi bekleniyor. Bu, Microsoft'un Güvenli Gelecek Girişimi (SFI) çatısı altında geliyor.

(des)