NASA’nın Lucy uzay aracı, Dünya ve Ay’ın harikulade bir imgesini yakaladı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
NASA’nın Lucy uzay aracı, Dünya ve Ay’ın harikulade bir imgesini yakaladı
NASA’nın Lucy uzay aracı, Jüpiter’in antik Truva asteroitlerini ziyaret etmek için bakılırsave çıkmış olsa da, seyahati sırasında ana gezegeninin birtakım keskin imajlarını yakalamak için bir ölçü vakit ayırdı. NASA da bu imgeleri paylaştı ve gezegenimizin ne kadar yalnız olduğunu hatırlattı.

15 Ekim’de çekilen siyah beyaz bir imaj, uzayın karanlık fonunda Dünya’yı gösteriyor. Lucy, manzarayı 620.000 kilometre uzaklıktan çekti. NASA yaptığı açıklamada, “Görüntünün sol üst köşesinde, uzay aracına ismini veren 3,2 milyon yıllık insan cet fosiline mesken sahipliği yapan Etiyopya, Hadar’ın bir görünümü yer alıyor” dedi.

Lucy’nin Terminal İzleme Kamerası (T2CAM) sistemi, bir aygıt kalibrasyon dizisi sırasında Dünya imajını çekti. bakılırsavine hakikaten başladığında, kamera sisteminin, uzay aracının ziyaret edeceği asteroitleri takip etmesine yardımcı olması amaçlanıyor.

NASA, 13 Ekim’de Lucy tarafınca 1.4 milyon kilometre aralıktan görüldüğü üzere hem Dünya’yı tıpkı vakitte Ay’ı gösteren ikinci bir imaj paylaştı. Gezegen ve Ay, ortalarındaki siyah bir boşluk üzerinden birbirlerine bakarken pek küçük bir biçimde görünebiliyor.


Görüntüler, Lucy’nin planlanan üç yerçekimi takviyesinden birincisi için Dünya’ya yöneldiği, seyahatinin epeyce değerli bir anından geldi. NASA, “Bu Dünya geçiş uçuşları, Lucy’ye Truva asteroitlerine – Jüpiter ile birebir uzaklıkta güneşin yörüngesinde dönen küçük cisimlere – ulaşmak için gereken suratı sağlıyor” dedi.

Lucy bu seyahatine uzun bir süre devam edecek. 2021’in sonlarında fırlatılan uzay aracının birincil nazaranvi 12 yıl sürecek. NASA, üzerinde çalışacağı asteroitleri, bilim beşerlerine güneş sisteminin oluşumunu incelemenin bir yolunu sunacak olan fosillere benzetiyor.
Alıntıdır
 
Üst