New York’ta tecavüzden suçlu bulunan adam: 47 yıl sonra masum

taklaci09

Global Mod
Global Mod
07 Eylül 2023 18:06

Eyalet Yüksek Mahkemesi hakimi, yaklaşık 50 yıl önce genç bir kıza tecavüz etmekle suçlanan 72 yaşındaki Leonard Mack’in masum olduğuna karar verdi. Gerçek suçlu belli oldu

Neredeyse 50 yıl sonra masum

“Artık gerçek ortaya çıktı ve sonunda nefes alabiliyorum” sözleri bunlar Leonard Mack, hapishaneden yeni çıktı. Cezasını bozanlar onlardı yeni DNA kanıtıkar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından gerçekleştirilen Masumiyet Projesi ile işbirliği içindeCümle İnceleme Birimi Westchester İlçesi Bölge Savcısı. Soruşturmalar, yerel veri tabanında olumlu bir eşleşme bulan bir profili ortaya çıkardı. gerçek suçlu kimliği tespit edildi ve 1975 yılında kıza tecavüz ettiği kabul edildi. Yargıtay New York mahkemesi bu nedenle mahkumiyeti bozdu ve adama gününde özgürlük tanıdı 72. doğum günü.

Şiddet suçlaması

Leonard Mack, vücudunun, saldırıdan sorumlu kişinin tanımına uyması nedeniyle tutuklanmıştı. İki öğrenci liselerin 22 Mayıs 1975: küpeli ve şapkalı genç bir siyah adam. Saldırganın iki kızı bağlayıp ağzını tıkadığı iddia edildi Greenburgh, New York ve ardından bunlardan birine tecavüz etti. Savaş gazisi duruşmada mazeretini kanıtlayacak tanıklar sunmasına rağmen tutuklu kaldı suçlu İçin tecavüz Ve yasadışı ateşli silah bulundurmak. “Bugün çok uzun zaman oldu, kaybettim yedi buçuk yıl İşlemediğim bir suçtan dolayı hayatım boyunca hapiste yatacağım” dedi adam. Artık adalet sonunda yerini buldu ve Mack, karısıyla birlikte Güney Carolina’daki yeni evlerinde huzur içinde yaşamakta özgür olacak.

İlgili