Putin Amerikalı gazeteci Tucker Carlson'la röportaj yaptı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Tgcom24

Putin, bir röportajdan ziyade şu şekilde görünen konuşmasında, “Rusya'nın Ukrayna'da yenilgisi tanım gereği imkansızdır” dedi. birkaç soru içeren klasik monologlarından biri sağcı bir gazeteci tarafından. “Rusya'nın mağlup edilmesi asla gerçekleşmeyecek” diye ısrar etti ve şunun altını çizdi: NATO Moskova'nın toprak kazanımlarını kabul etmeli Ukrayna'da.

“Barış neredeyse sağlandı ama Ukrayna Batı'ya itaat etti”

Rusya cumhurbaşkanı daha sonra “barış planlarının neredeyse tamamlandığını, ancak Ukrayna'nın bunları bir kenara attığını ve Batı'nın Rusya'yla savaşma yönündeki emirlerine sonuna kadar uyduğunu” söyledi. Ancak o zaman “er ya da geç bir anlaşmaya varılacağını” eklemek için. NATO'nun doğu kanadındaki ülkelerin neredeyse iki yıl önceki işgalden bu yana korktuğu çatışmanın genişlemesi konusunda Kremlin lideri, “Polonya veya Letonya'nın işgalinin söz konusu olmadığını” açıkladı. Putin, Carlson'a “Savaşın genişletilmesiyle hiçbir ilgimiz yok” derken, “yalnızca tek bir durumda, Polonya Rusya'ya saldırırsa asker gönderirim” uyarısında bulundu.

Putin'in Biden, Trump ve ABD 2024 hakkında söyledikleri

Amerikalı muhabir Kremlin liderine Joe Biden ve birçok analistin Amerikan siyaseti açısından hassas bir anda ele alınmasından korktuğu ABD'deki başkanlık seçimleri hakkında da sorular sordu. Putin'in şu anda düşman ülkeden bir muhabirle görüşmeye karar vermesi bu anlamda tesadüf değil. Kremlin lideri, Amerikan başkanıyla ilgili olarak kendisini alaycı bir yorumla sınırladı: “Biden'la en son ne zaman konuştuğumu hatırlamıyorum, kesinlikle Şubat 2022'den sonra olmadı” dedi. Rusya Devlet Başkanı ise Trump konusunda çok farklı tonlar kullandı. Bush'la da mükemmel bir ilişkisi olduğunu anımsatarak, “Onunla iyi bir ilişkim vardı ama bu, ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerde bir liderlik meselesi değil, bir zihniyet meselesi” diye vurguladı. “Amerika Birleşik Devletleri'nde onun hiçbir şey anlamayan bir tür köylü çocuğu olarak resmedildiğini biliyorum. Sizi temin ederim ki durum böyle değil. Rusya'ya karşı birçok hata yaptığını düşünüyorum ama Avrupalılara baskı yaptı.” Diğer Amerikalı, Rus ya da Avrupalı politikacılardan daha kötü değildi ve ne yaptığını diğerlerinden daha iyi anlıyordu.”

Ukrayna'daki ABD silahları sorunu

Son olarak, son günlerde Ukrayna'nın finansmanına ilişkin yasayı onaylaması gereken Amerikan Kongresi'ne doğrudan bir mesaj gibi görünen Putin şunları söyledi: “ABD liderliğine şunu söylemek istiyorum: Savaşın gerçekten bitmesini istiyorsanız silah tedarikini bırakın. “. Sonunda muhabire ürkek bir açılış yaptı Wall Street Dergisi Rusya'da tutuklandı. Putin anlaşmaya açık olduğunu belirterek, “Bu tabu bir konu değil ama belirli koşullar altında. Ben de onun memleketine dönmesini istiyorum.”