Tgcom24
Tajani, Corriere delle Sera ile yaptığı röportajda şunları ekledi: “Bayan Salis'in mahkemeye çıkarılma şekli bizi çok etkiledi. Davayı, Macar adaletinin prosedürlerine gereken saygıyla takip edeceğiz, ancak davayı dikkatle ve sürekli olarak destekleyeceğiz.” aile ve avukatlar”.
Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini'nin Salis'in öğretmen olamayacağını söylemesi üzerine Tajani şu yorumu yapıyor: “Bu onun değerlendirmesidir, ben garantörüm ve Salis benim adıma hüküm giyene kadar Salis suçlanan bir vatandaş ama yine de masum. Herkes gibi ben de siyasi pozisyon almıyorum. Ayrıca mahkuma zarar verme riskiyle karşı karşıya olduğum için. Pazarlık yaparken sessizlik altındır.”
Nordio: “Derin acı ve şaşkınlık”
“Derin acı ve şaşkınlık.” Ilaria Salis'in mahkeme salonunda Adalet Bakanı Carlo Nordio tarafından kelepçelendiğini gördüğünde hissettiği şeyin bu olduğunu söylüyor. Nordio, La Stampa ile yaptığı röportajda şöyle açıklıyor: “Kısıtlama tedbirleri kaldırılmadı, ancak bunlar bir istisnadır.” Bu noktada, Avrupa ve İtalyan mevzuatı çok açıktır: sanık, hakim huzurunda serbest görünmektedir, aksi takdirde hakim Kaçma veya şiddet tehlikesini önlemek için kelepçe veya çok üzücü kafesler gibi zorlayıcı önlemler”. Ve altını çiziyor: “Ilaria Salis vakasında bu tehlikelerin gerçekten var olduğunu düşünmüyorum.”
Nordio: “İhtiyatlı hareket etmek gerekiyor”
Mühürlerin Bekçisi daha sonra şunu açıklıyor: “Duruşma devam ettiği sürece Macaristan'ın yargı yetkisi egemendir. Ne Macar ne de İtalyan hükümeti müdahale edemez.” Ve şunu ekliyor: “Ancak, Avrupa standartlarına uyulması için cezaevlerinde tedavi alanında çalışabiliriz.” Nordio'ya göre, “Gerçekten somut bir sonuç elde etmek istiyorsanız, tecrübe, karşı tarafı rahatsız edebilecek ve ters etki yaratabilecek ihtilafları gündeme getirmeden, basiretli hareket etmeyi gerektirir. Meslektaşım Tajani ve hükümetimizin yaptığı da budur. Ben bizzat açıkladım. Geçen 23 Ocak'taki toplantıda her şeyi Ilaria'nın babasına ilettim. Ancak ona desteğimiz konusunda güvence verdim ve durumu değerlendirmek için yarın geri döneceğim”.