Sanayi odası lideri: yıllarden beri birinci kere bu biçimde elektrik ve gaz artırımı gördük

semaver

Global Mod
Global Mod
Doğalgaz ve elektrik artırımı için “yıllarden beri birinci kez bu biçimde bir artırım gördük. Endüstrici bunu tek başına yüklenemez” diyen Denizli Sanayi Odası Lideri Müjdat Keçeci “Sabahtan beri her şeyimiz altüst oldu. bu biçimde bir artırımı tarihimizde görmedik. Biz bunu nereye, nasıl yansıtacağız?” sorusunu yöneltti.

Bloomberg HT yayınında, endüstride kullanılan doğalgaz ve elektrik artırımına ait açıklama yapan Keçeci, Endüstricinin ‘bu kadar yükü tek başına yüklenmesinin mümkün olmadığını’ anlattı. Piyasanın sakin olduğu bir ortamda endüstricinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Keçeci “Şunu biliyoruz 4 bin 4 bin 500 dolarlara çıkan bir doğalgazın yansıması kesinlikle olacak. Lakin Türk sanayicisi olarak yalnız bırakılmamalıyız. Biz tek başımıza bunu yüklenemeyiz. Bu yükün altında kalırız” diye konuştu.

‘KRAL ÇIPLAK, BEN BUNU SÖYLÜYORUM’

İhracatçıya indirim yapılması ve gazda ÖTV’nin kaldırılması davetinde bulunan Keçeci, BOTAŞ’ın, ünite fiyatını sanayiciye katlanamayacağı bir grup anlamsız artırım ve fiyatlamalarla sattığını vurgulayarak, “Bizler bunun altından kalkamayız. Biz bunu yansıtmazsak Türk sanayicisi batar… Kral çıplak ben bunu söylüyorum” dedi.

Okumaya devam et...