SASA’dan yeni açıklama: Pay satışını özel buyrukla yaptık

semaver

Global Mod
Global Mod
15 günde 186.70 TL’den 129 TL’ye kadar düşen SASA’da sular durulmuyor. Dün SASA Polyester’in idare heyeti lideri İbrahim Erdemoğlu’nun “80 lira iken sattığımdan beri ‘Sasa payının fiyatı çok yüksek, alınmaz’ diyorum.” açıklaması hissedarlarda reaksiyona niye olmuştu. Bugün yeni açıklama geldi.

Nasıl Bir İktisat’tan Vahap Munyar’a konuşan Erdemoğlu Holding İdare Şurası Lideri İbrahim Erdemoğlu, Borsanın son periyotta en epeyce konuşulan şirketlerinden biri olan Sasa’ya ait kıymetli bildiriler verdi. Fiyat 80 liraya çıktığında, küçük yatırımcı ziyan görmesin diye pay sattıklarını belirten Erdemoğlu; “O satıştan bu yana SASA payı alınmaz diyorum” demişti.

Dün gün uzunluğu küçük yatırımcılardan gelen reaksiyonlar üzerine SASA Polyester’den yeni açıklama geldi.

Söz konusu haberi yazan Vahap Munyar, SASA’nın kendisine gönderdiği açıklamayı yazdı:

“Bu mevzuda Sasa Polyester Sanayi A.Ş.’nin “Yatırımcı İlgileri Bölümü”dün yazım yayınlandıktan daha sonra şu açıklamayı gönderdi:

‘Yazınızda İbrahim Erdemoğlu’na atfen, “Borsa İstanbul’da satış yaptık” ifadesi var. Kelam konusu satış teknik olarak kurumsal yatırımcılara özel buyrukla gerçekleşen bir süreçtir. Olağan seansta gerçekleşmemiştir.’

İbrahim Erdemoğlu, sohbet sırasında bu teknik ayrıntıyı atlamış olmalı ki, sözkonusu ayrıntısı bize aktarmadı. Yalnızca, “80 lirayken pay sattıktan daha sonra, ‘Sasa fiyatı çok yüksek, alınmaz’ diyorum” mesajı vermişti.”

KAYNAK: HABER GLOBAL

Okumaya devam et...