savaş Avrupa’da ama küresel tehlikede

taklaci09

Global Mod
Global Mod
“Barış sadece Batı’nın değil, herkesin çıkarınadır”


“Biliyorum – Meloni altını çizdi – birçok kişi Avrupa’nın geçmişte dünyanın sorunlarının da kendi sorunları olduğunu kabul etmediğini düşünüyor. Ve belki de son yıllara kadar jeopolitik konumumuz olabileceğinden daha az açıktı. Artık durum böyle değil ve AB’nin Hint-Pasifik stratejisi gibi girişimler görüşlerimizin gerçekten de genişlediğini gösteriyor. Bölgesel meseleler günümüzün birbirine bağlı dünyasında hızla küresel meselelere dönüşüyor. Ve ne yazık ki Avrupa’nın bugünkü sorunu dünyanın sorunu haline gelir”. “Hiçbir şey,” diye ekledi başbakan, tarihi zamanımızın belirsizliğinden daha kesin değil: Bu kesinlikle bir belirsizlik çağı ve aynı zamanda benzeri görülmemiş bir çalkantı dönemi. Tepede durmalı, derin bir nefes almalı ve karalarımızı, denizlerimizi ve onların sorunlarını daha aydınlanmış bir şekilde görmeliyiz – fırtınada bir işaret ışığına ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Raisina Diyaloğu gibi fırsatlar çok değerlidir. yalnızca yüzeysel düşünceler ve aceleci eylemlerle yönetilme riski taşıyan, hızlandırılmış ve karışık olaylarla dolu zamanlar”.

“En güçlünün yasasına boyun eğmeyin”


“Burada sadece Avrupa çıkarları değil, dünyanın geri kalanının değerleri söz konusu: BM Şartı’nın kalbinde yer alan provokasyon karşısında duramayız. En güçlünün hukukuna boyun eğemeyiz”, diye devam etti Meloni.

“Rusya bizi 20. yüzyılın trajedilerine götürüyor”


“24 Şubat olayları bizi 20. yüzyıla geri götürdü: Geçen hafta Kiev’deydim ve sahadaki acı gerçeği kendi gözlerimle gördüm, yıkımın ortasında Ukrayna ulusal ruhunun gücünü gördüm. Savaş, Avrupa’da, dünyanın diğer bölgelerinden uzakta, çoğu durumda kendi acılarıyla karşı karşıya olan bir savaştır, ancak bu, egemen bir ulusun toprak birliğine karşı olan ve temel ilkeleri ihlal eden bu çatışmanın önemini gölgelememelidir. Uluslararası toplumun gelişmesine izin veren dünya düzeni” diyen Meloni, Ukrayna’daki savaş hakkında bir kez daha vurgulayarak, “Uluslararası hukukun temellerinin tehdit edilmesine izin veremeyiz” dedi.

“İtalya tamamen Avrupalı”


“İtalya son derece Avrupalı, köklerimiz Avrupalı, o zaman klasik Yahudi ve Hıristiyan yollarının hareket ettiği doğal ortam Akdeniz’de. Hindistan gibi, İtalya da yarımada faktörüne sahip: yüzyıllardır Deniz yollarımız Akdeniz’e baktı. faydalı ilişkiler kuruyoruz” dedi Meloni.


“Pandemi, serbest ticaretin her şeyi çözmediğini gösterdi”


“Pandemi dünya hareketliliğini sarstı, bildiğimiz şekliyle küreselleşmeyi zora soktu: serbest ticaretin sorunu çözeceği söylendi.
her şey ama öyle değildi. Rusya’nın saldırganlığı dünya enerji fiyatlarını vurdu, enflasyonu yükseltti, en savunmasız ve küresel güvenliği riske attı” dedi.

“İtalya, Afrika ile AB arasında enerji için bir köprü olmak istiyor”


“Görevimin ilk aylarında enerjide eşit ortaklıklar geliştirmeye öncelik verdim: İtalya, Akdeniz, Afrika ve Avrupa arasında köprü olmak için çalışıyor”. Bu nedenle başbakan, “Üreten ülkelerin kaynaklarından avantaj elde etmesi gerektiğinin” altını çiziyor.

“Enerji geçişi için işleyen bir uluslararası düzene ihtiyacımız var”


“Enerji geçişi, gelecek nesillere ve bugün vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı göz önünde bulundurarak, hepimizin farklı görev ve sorumluluklarla katkıda bulunmamız gereken iklim değişikliği ile mücadelede kilit bir unsurdur. Bunu yapmazsak, dünya üzerinde kıtlıklar, kuraklıklar, aşırı hava olayları ve diğer felaketlerle doğrudan bir etki olacak, ancak aynı zamanda kıt kaynaklarla ilgili yeni çatışmalar ve anlaşmazlıklarla dolaylı bir etki olacaktır. “, dedi Meloni tekrar. Özellikle enerji krizi, “enerji geçişini hızlandırma ihtiyacını” göstermiştir. “Yenilenebilir enerji, yeşil hidrojen ve döngüsellik üzerinde birlikte çalışma becerimiz başarımızı belirleyecek. Bu da işleyen bir uluslararası düzen gerektirir.”
 
Üst