Spam ve kötü amaçlı yazılım: Siber suçlular Orta Doğu’da artan çatışmalardan yararlanıyor

bencede

New member
Siber güvenlik firması Bitdefender, Filistin’deki çatışmayla bağlantılı spam ve kötü amaçlı yazılımlardaki artış konusunda uyarıyor. Vicdansız siber suçlular, kötü amaçlı yazılım kampanyaları başlatmak için Orta Doğu’da artan çatışmalardan yararlanıyor.

Duyuru



Amaç kurbanlardan para veya kişisel bilgileri çalmak. Bitdefender antivirüs laboratuvarları, 13 Ekim’deki savaş olaylarıyla bağlantılı ilk spam kampanyalarını keşfetti. Görünüşe göre bunlar yardım talepleriydi. Dolandırıcıların sağladığı kripto para cüzdanlarından birinin adresinde 11 Ekim itibarıyla 100 dolar değerinde altı işlem kaydedildi.

Orta Doğu çatışması: Siber suçlular spam kampanyaları başlatıyor


Spam e-postaların çoğu Rusya’dan, ardından İsveç, Romanya, İran ve Hindistan’dan gelen alıcılara gönderildi. Dolandırıcılar ayrıca ABD, Japonya, Almanya ve Birleşik Krallık’ta da kurban arıyor.

Yazarlara göre, kötü aktörler dünya olaylarını gözlemlediler ve bu tür felaket olaylarıyla ilgili ilk haberlerde bedava kampanyalar başlattılar. Ukrayna’daki savaştan bilinen kalıp kendini tekrarlıyor. Mevcut durumda suçlular, bağış talepleri ve İsrailli ve Filistinli kurbanlardan yardım talepleri olduğu iddiasıyla mağdurları tuzağa düşürmek istiyor.

Virüs analistleri benzer kampanyaların artacağını varsayıyor. Alıcılar, yabancılardan para veya kişisel bilgi isteyen e-postalar alırken özellikle dikkatli olmalıdır. Yardım etmek istiyorsanız saygın ve tanınmış bağış kuruluşlarıyla iletişime geçmelisiniz.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlık savaşının ardından internetteki suç faaliyetleriyle de başka paralellikler görülebilir. İlk siber saldırılar Orta Doğu’daki çatışmaların tırmanmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Karmaşık bir ağ, Rusya’nın bu konudaki dezenformasyonunu bu şekilde yayıyor. Ukrayna’daki savaş nedeniyle Batılı savcılar da siber suçlulara giderek daha fazla saldırıyor.


(Bilmiyorum)



Haberin Sonu
 
Üst