Taktirde şayan ne demek ?

Ilayda

New member
Taktirde Şayan: Bir Evlilik ve İlişki Hikâyesi

Merhaba forumdaşlar,

Bugün sizlerle paylaştığım hikâye, aslında hepimizin tanıdığı bir hikâye. Birçok açıdan hem duygusal hem de derin bir anlam taşıyor. Hepimizin hayatında bazen karşılaştığı ve gözümüzün önünden gitmeyen bir konu: "Taktirde şayan." Birinin takdir edilmesi ne kadar önemli, ne kadar değerli, ne kadar hayatımızı anlamlı kılar? Bunu iki farklı bakış açısıyla anlatacağım, biri erkek bakış açısıyla çözüm odaklı, diğeri kadın bakış açısıyla empatik ve ilişkisel. Bakalım siz ne düşünüyorsunuz?

Aylin ve Serkan'ın Hikâyesi: Takdirin Gücü

Aylin, sabahın erken saatlerinde uyanıp güne başladı. Her zaman olduğu gibi Serkan’a hazırladığı kahvaltıyı mutfakta hazırladı, oysa her gün aynı şeyleri yapıyordu. Yine de Serkan’a bir gülümseme, ona eşlik eden minik bir teşekkür bekliyordu. Ama bugünkü kahvaltı, geçmişteki hiçbir kahvaltıya benzemeyecekti.

Serkan, çalıştığı ofisten sabah erken çıkıp, karısının mutfakta sessizce işini yaptığını fark etti. İçinde, o anın verdiği huzurla ve biraz da suçlulukla, "Ona değerli olduğunu nasıl gösterebilirim?" diye düşündü. Her zaman çözüm odaklı bir insan olan Serkan, evdeki sorumlulukları paylaşmanın önemini biliyordu. Ama işte... Çözüm neydi? İşten sonra bir iş yeri yemeği, yüzeysel bir "Evet, yapabilirim" cevabı ya da bir hediye mi?

Serkan, kahvaltı masasındaki sessizliği bozdu. "Aylin, son zamanlarda neredeyse her sabah seninle kahvaltı yapıyorum, ama fark ettim ki, sana yeterince takdir edici sözler söylemiyorum. Sen gerçekten çok özelsin. Taktire şayan bir insansın." Aylin’in gözleri parladı. Serkan’ın ağzından çıkan bu birkaç kelime, ona yıllardır hissetmediği bir değeri ve önemi hatırlattı. Aylin, Serkan’a sırf bu kelimeler için bile minnettardı.

Kadınların, kendilerine söylenmeyen takdir dolu sözlere ihtiyaç duyduğunu anlamıştı Serkan. Oysa erkekler için bu bir strateji gibi oluyordu. “Bunu yapmalıyım, sonra o da bana teşekkür eder” gibi basit bir hesap değil, daha derin ve özeldi. Takdir, sadece bir duygu değildi; karşılıklı güvenin, anlayışın ve karşılıklı saygının temeliydi.

Aylin’in Perspektifi: Duyguların Derinliği

Aylin, Serkan’ın sözlerinin ona ulaşmasının ardından bir süre sessiz kaldı. Bazen kadınların kalbi, en küçük jestlerle büyürken, büyük bir aşkın içinde bile eksik kalan bir şey olduğunu hissederler. Aylin, Serkan’a takdir edilmenin ne kadar önemli olduğunu, aslında her kadının sadece sevgiyi değil, değerli olduğunu hissetmeyi de istediğini fark etti.

Birçok kadının iş ve ev arasında, bir yığın sorumlulukla sırtını dönerken unuttuğu bir şey vardı: Takdir edilmek. Takdir edilmeyen bir kadın, kendisini dünyadan kopmuş hisseder. Aylin’in gözlerinde, Serkan’ın söyledikleri sadece sözler değil, bir anlam taşımaya başladı.

Aylin, her sabah kahvaltı hazırlarken, mutfağın soğuk duvarlarında her zaman yalnızmış gibi hissetti. Ama o an, Serkan’ın söyledikleri ona gerçek bir sıcaklık sundu. “Taktirde şayan bir insanım,” dedi kendi kendine. Kadınlar bazen sadece çözüm değil, bir duygusal bağ, bir içtenlik ararlar. Aylin için bu sözler, Serkan’ın yalnızca bir eş olmanın ötesinde, bir arkadaş, bir ortak, bir dost olduğunu ve onu gerçekten anladığını kanıtlıyordu.

Serkan’ın cümleleri, Aylin’in içindeki umudu yeniden canlandırdı. Kadınlar için takdir, bir ilişkiyi sağlıklı kılan unsurların başında gelir. Bir kadının, her gün yaptığı işler ve gösterdiği çabalar takdir edilmezse, ilişkilerdeki sevgi zamanla soğuyabilir. Aylin, Serkan’ın bu takdir dolu sözlerinin arkasında sadece “iyi bir eş” değil, onu gerçekten dinleyen bir insan olduğunu da hissetmişti.

Biri Çözüm Arar, Diğeri Duyguyu Yakar: Erkek ve Kadın Bakış Açıları

Bu iki karakter arasındaki farklılık, belki de en derin anlamını takdir kelimesinde buluyor. Serkan çözüm odaklıydı ve Aylin’in ihtiyaçlarını doğrudan hedef alarak çözüm önerdi. Ancak Aylin için takdir, bir ilişkideki duygusal derinlikti. Kadınlar, kendilerinin değerli olduğunu hissetmek isterler; bir adım geri atıldığında, o duyguyu tekrar yakalarlar. Takdir edilen bir kadın, daha sağlam, daha güçlü ve daha güvenli hisseder.

Serkan’ın çözüm odaklı yaklaşımı, Aylin’in duygusal dünyasında bir yere oturdu. O anki duygu, sadece bir çözüm değil, bir anlam kazandı. Kadınlar, takdir edilmedikçe çözüme ulaşamazlar. Çözüm her zaman bir sonuçtur, ancak duygusal takdir bir süreçtir.

Serkan için, duygusal bir anlam taşımadan yapılan çözüm önerileri sadece yüzeyde kalırdı. Ancak Aylin’in gözlerindeki minnettarlık, ona gerçek anlamda bir çözümün ötesinde bir şey sundu.

Sonuç: Takdirin Özü

Takdir edilmek, kelimenin tam anlamıyla takdir edilen kişinin içindeki en güzel yönleri açığa çıkarır. Serkan’ın yaptığı, sadece bir çözüm üretmek değil; Aylin’e onun değerli olduğunu hissettirmekti. Kadınlar, bir şeyin ne kadar doğru yapıldığından çok, o şeyin kalbinde duyulan samimiyeti önemser. Takdir edilmek, sadece kelimelerle değil, duygularla hayat bulur.

Hikâyemin sonunda sizlerle bunu paylaşmak istiyorum: Takdir, sadece bir ödül değildir. O, bir ilişkiyi derinleştiren, insanların birbirlerine saygı ve sevgiyle bağlanmalarını sağlayan bir anahtardır. Her ikisi de bir ilişkiyi yaşatan unsurlar; hem erkeklerin stratejik yaklaşımı hem de kadınların empatik duygusal yönü, ilişkilerde sağlıklı bir dengeyi yaratır.

Sizler, takdir edilmenin önemini nasıl deneyimlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum!