Tessa, 25 yaşında, suya alerjisi var: içemiyor, yıkanamıyor ve ağlayamıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Ne içiyor ve nasıl yıkıyor Tessa, su içemediğinden ya da bol miktarda su içeren herhangi bir şey yiyemediğinden (aksi halde yanmış hissediyor) bu nedenle çoğunlukla süt içmek zorunda kalıyor ve bunun sulu kısmı yağlar ve proteinlerle dengeleniyor. Yıkanmanın çok zor olduğu aşikar: “Sprey bana çarptığında nefes nefese kalırken bayılmamaya çalışırken 5 dakikadan fazla duşta kalmak, başkaları için olabileceği gibi bir deneyim değil.” Ancak kendisini terletecek (ya da kirletecek) herhangi bir aktiviteden kaçınmasına rağmen ara sıra duş alması gerektiğini söylüyor. Sık sık yaptığı şey tıraş olmak ve “mümkün olan her yerde” deodorant kullanmak, ancak “bu bile beni iyi hissettirmiyor”.

Çilenin başlangıcı Tessa’nın yolu, henüz sekiz yaşındayken yokuş yukarı gitti. “Duştan çıktım, cildimde büyük morluklar vardı, kafa derim kanıyordu” dedi. Aile doktoru olan annesi Karen, kızının sorununu ilk fark eden kişi oldu. Bunu uzmanlar arasında yıllarca süren testler ve maceralar izledi. Ve kadın, “hastalığını çok daha önce anlamadığı için kendini suçlu hissettiğini” söylüyor; bu, Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından “cildin suyla temasa girdikten sonra hızla kurdeşen geliştiği” bir bozukluk olarak tanımlanan “nadir bir durum”. sıcaklığı ne olursa olsun”. “Kadınları daha çok etkileyen” patolojinin nedenleri hala bilinmiyor.