Tohumu yurt haricinden! Büyük talep var

semaver

Global Mod
Global Mod
Bursa Kapalı Çarşı’da uzun yıllardır aktarlık yapan Serdar Çelik, geçtiğimiz yıl tohumunu yurt haricinden getirdiği siyah nohuttan ekti. Ektiği siyah nohutları hasat eden teşebbüsçü bu nohutları dükkanında satmaya başladı. Protein pahası yüksek ve başka besin hususları Türkiye’de yetişen beyaz nohutlara bakılırsa daha yüksek olan siyah nohutun vatandaşlar tarafınca tadı da epeyce beğenildi. Bu vakte kadar 500 kilo satış yapan aktarın yetiştirdiği siyah nohutların kısa müddette tükenmesi bekleniyor. Artan talep sebebiyle gelecek yıl daha fazla nohut ekmeyi düşünen Çelik, siyah nohutun kilosunu 40 liradan satıyor.

Siyah nohut tohumlarını yurt haricinden getirdiğini söz eden Serdar Çelik, “Ben uzun yıllardır aktar olarak hizmet veriyorum. Dükkanımda çeşitli bakliyat eserleri de satmaktayım. Ayrıyeten sattığım eserleri birçoklarını üretimini yapıyorum. Siyah nohutu geçtiğimiz yıl ektik, eserleri satmaya başladık. Vatandaşlar fazlaca beğendi, siyah nohutun lezzeti fazlaca hoş. Yiyen tekrar gelip alıyor. Kilosunu 40 liradan satıyorum, gelecek yıl daha fazla ekeceğim” dedi.

KAYNAK: İHA

Okumaya devam et...