Toyota’dan Türkiye sonucu: Dünyada bir birinci olacak

semaver

Global Mod
Global Mod
İkinci jenerasyon yeni C-HR, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafınca Sakarya’da üretilecek.

DÜNYADA BİRİNCİ KERE TÜRKİYE FABRİKASINDA ÜRETİLECEK

Hibrit ve şarj edilebilir versiyonlardan oluşan yeni C-HR Türkiye’de üretilen birinci şarj edilebilir hibrit araba olacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, şarj edilebilir C-HR’ı dünyada birinci defa Türkiye’deki fabrikasında üretecek ve Toyota’nın Avrupa’daki fabrikaları içinde şarj edilebilir araba üreten birinci fabrika olacak.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’den yapılan açıklamaya bakılırsa Toyota Avrupa bölgesindeki birinci batarya üretim çizgisi da Sakarya’da kurulacak. Batarya üretim çizgisi, yıllık 75 bin adet batarya kapasitesi ile üretimi destekleyecek olup, alanında uzman 60 çalışan ek olarak istihdam edilecek.

Yeni C-HR’ın, Toyota’nın Avrupa’da 2025 yılına kadar 1,5 milyon adet araba satış gayesine kıymetli bir katkıda bulunması bekleniyor.

YATIRIM 2,3 MİLYAR EUROYA ULAŞACAK

Üretilecek yeni C-HR için gerçekleşen 317 milyon euroluk yatırım ile şirketin toplam yatırım fiyatı da 2,3 milyar euroya ulaşacak.

Proje ile birlikte kurulacak olan etraf dostu yeni teknoloji boya tesisi ile, Toyota Avrupa’nın 2030 nötr karbon gayelerine bir adım daha yaklaşılmış olacak.

Okumaya devam et...