Transseksüel model Miss Holland 2023’ü kazandı: sosyal medyada hakaretler

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Bir örnek – Kollé, Hollanda’da tanınmayan biri değil: Holland’s Next Top Model gibi televizyon programlarına çoktan katıldı ve başarıları ve iradesiyle LGBTQIA+ topluluğunda izlenecek bir örnek olarak görülüyor. Kendisi Hollandalı trans gençlere bir rol model olmak istiyor: Geçmişte birçok kez ergenlik döneminde yaşadığı zorluklardan ve önyargılara teslim olmamanın öneminden bahsetmişti.

geçiş yolu – Kollé, 11 yaşında adını Rik’ten Rikkie’ye değiştirmeye karar verdi ve küçük yaşlardan itibaren kadın olduğunu ilan etti. “Yanlış bedende doğdum. Eskiden küçük Rik’tim ama hep Rikkie olmak istemişimdir. Sanki erkekten kadına geçiş kendimi evimdeymiş gibi hissettirdi” dedi. 16 yaşında hormon tedavisine başladı ve ardından ameliyat oldu. Zorbalığa uğradığı için ergenlik zordu. “Rik olduğumda ve bir trans olarak ortaya çıktığımda bu kolay değildi, ona katlandım, o dedi. Ama her zaman ailemin ve arkadaşlarımın sevgi dolu desteğini aldım.”

Önceki – Bu, Miss Holland için yeni bir olay olsa da, bir güzellik yarışmasını kazanan ilk trans kadın Kollé değildi. Aslında, 2018’de, transseksüel model Ángela Ponce, Miss Universe için yarışmaya iten bir unvan olan İspanya Güzeli seçildi. Ve Kollé için de öyle olacak. Model, kazanmasının ardından Instagram’da “Evet, ben bir trans kadınım ve hikayemi paylaşmak istiyorum. Ama aynı zamanda Rikkie’yim ve onun benim için anlamı bu” dedi.

tepkiler -Sosyal medyadaki olumsuz yorumların arasında çok azı bildirilebilir. Bir kullanıcı “Hollanda Güzeli 2023 yarışması dün yapıldı: kazanan Rikkie Kollé idi. Biyolojik olarak erkek. Patrikhane yine kazandı” diye yazıyor. “Aberasyon zafer kazanır” diye yazıyor bir başkası. Ancak olumlu tepkiler hiç eksik değil: “Ama neyi umursuyorsun? Seni ne değiştiriyor? Hollanda’yı haritada bile bulamıyorsun. Ve her durumda Rikkie Valerie Kollé harika”, Twitter’da okuyoruz. Ve yine: “Kollé, 2023 Hollanda Güzeli seçildi. Güzellik yarışmalarına bayılmıyorum ama onlarda tuhaf bir şey görmüyorum. Embesiller öyle”.