Windows 11: sıcak yama mı yoksa yanlış anlaşılma mı?

bencede

New member
Anında düzeltme veya sisteminizi yeniden başlatmadan güvenlik güncellemelerinin sağlanması, birçok yönetici ve kullanıcının istek listesinin başında yer alır. Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana çeşitli medyada dolaşan dedikodunun kaynağı da muhtemelen bu: Microsoft, Windows 11 masaüstü işletim sistemindeki hotpatch'i test ediyor! Ancak bu muhtemelen sadece aşırı bir yorumdur.

Duyuru



Raporlar, bu iddiayı ortaya atan Windows Central'ın bir raporuna dayanıyor. En azından başlık bunu çağrıştırıyor ama sonra metin dilek kipine geçiyor: şöyle olabilir. Microsoft'un şu anda bunu test ettiği gerçeğini yinelemek istiyorum. Hipotez, Canary Insider kanalı olarak adlandırılan kanalda Windows 11'in ön izleme sürümünün duyurusunda yapılan kısa bir açıklamaya dayanıyor gibi görünüyor. Geliştiriciler, çoğu zaman Windows'un son sürümlerinde yer almayan birçok özelliği test eder.

Microsoft: Hotpatch hakkında tek kelime yok


Geçen perşembe günü yapılan bir güncellemede Redmond şirketi, Windows 11 Insider için önizleme güncellemesinin iki versiyonunu piyasaya sürdüklerini yazdı. Yapı numarası 26058.1300 olan geleneksel toplu güncelleme tamamlandıktan sonra. Ancak x86 tabanlı makinelerde Sanallaştırma Tabanlı Güvenliği (VBS) etkinleştiren herkes 26058.1400 sürümünü alacak ve güncellemeyi yükledikten sonra yeniden başlatma gerekmediğini deneyimleyecek. ARM64 makineleri, VBS etkin olsa bile 1300 güncellemesini alır.

1400 güncellemesi için listelenen KB numarası hiçbir yere gitmiyor. Ancak, Microsoft'un web sitesinde, muhtemelen gereksiz yeniden başlatmanın düzeltme ekiyle bir ilgisi olduğuna dair bir ifade yok. Daha çok bazı makinelerde yeniden başlatma gerekiyor gibi görünüyor, ancak diğerlerinde değil; bu, Windows güncellemeleri için alışılmadık bir durum değil.

Microsoft Anında Düzeltme: Sunucu ve Bulut Özellikleri


Microsoft'un hızlı düzeltme için bir teknoloji geliştirmiş olması tesadüf değildir: Anında düzeltme, daha önce Microsoft Azure'da kiralanan Windows sunucu makineleri için ayrılmış olan ve bir sonraki Windows Server 2025'te yerel makinelerde de çalışacak olan bir işlevi gizler: “alma” işlevi. Daha önce yalnızca Azure'daki Windows Server Veri Merkezi için çalışan “Sunucu Anında Düzeltme” özelliği. Bu prosedürle güvenlik güncellemeleri çalışma sırasında doğrudan ana belleğe yazılır; yeniden başlatma gerekli değildir. Bu aynı zamanda yeni sunucu işletim sistemiyle veri merkezinizde de çalışmalıdır.

Microsoft'un Windows Server dışında sıcak yamalar denediğine dair başka hiçbir yerde kanıt yok. Şirketin Windows 11 için böyle bir özelliği belirsiz bir önizleme bildiriminde saklamak yerine yoğun bir şekilde tanıtması beklenebilir.

Konuyu sorduğumuzda Microsoft hemen yorum yapamadı. Ancak bu noktada bunları sağlayacağız.



Güncelleme

26 Şubat 2024,

17.17


Saat



Microsoft bu konuda açıkça bir pozisyon almak istemiyor ve hotpatch'in masaüstü işletim sistemleri için planlanıp planlanmadığını daha fazla açıklığa kavuşturmak istemiyor.




(Bilmiyorum)



Haberin Sonu
 
Üst