Workshop iX: Bilgi Güvenliği Görevlisinin Görevleri | merhaba çevrimiçi

bencede

New member
Bilgi güvenliğinin giderek daha önemli hale geldiği bir dönemde, yetkin bilgi güvenliği görevlileri (ISB'ler) her zamankinden daha fazla talep görüyor. Güvenlik risklerinin en aza indirilmesinde ve hassas verilerin korunmasının sağlanmasında kilit rol oynarlar. Çalışanlar Bilgi Güvenliği Görevlisi (ISB) olarak atanmaktadır. Yönetim ve gelecekteki temsilciler için, rolle ilgili beklentilerin, sorumlulukların ve yetkilerin neler olduğu ve bunun için hangi becerilerin gerekli olduğu açık olmalıdır.

Duyuru

Başlarken: Bilgi Güvenliği Görevlisi Olarak Rolünüz giriş atölyesi, ISB'lerin görev ve sorumluluklarının yanı sıra bunlara yönelik gerekliliklere ilişkin kapsamlı bir genel bakış sunar. Eğitim aynı zamanda ISB'nin şirket içindeki öneminin yanı sıra bir ISB'nin rolünü etkili bir şekilde yönetmesi ve ele alması için kurumsal yönetim tarafından oluşturulması gereken gerekli çerçeve koşullarını da açıklıyor.

Çalıştayın başında bilgi güvenliği ve bilgi güvenliği yönetiminin temelleri anlatılıyor. İSB faaliyetlerinin neden bir yönetim sistemine entegre edilmesi gerektiğini ve nasıl çalıştığını açıklıyoruz. Prototip olarak önde gelen uluslararası standart olan ISO 27001'e göre bir BGYS'yi temel alıyoruz.

Daha sonra bir organizasyon içindeki görev ve sorumlulukların yanı sıra pozisyonu tanıtacağız. Gelin bilgi güvenliği, BT ve sosyal beceri bilgilerinin hangilerinin faydalı olduğunu inceleyelim. Ayrıca ISB'nin iç ve dış aktörlerle arayüzleri, ekip çalışması, gerekli teknik bilgi ve sosyal beceriler tartışılıyor. Çalıştay, ilgili eğitim ve destekleyici araçlara genel bir bakışla sona ermektedir.

Eğitim iki sabah boyunca gerçekleşir ve etkileşimli olacak şekilde tasarlanmıştır. Katılımcı olarak spesifik sorular sorma ve pratik örneklerden yararlanma fırsatına sahipsiniz. Atölye, BT güvenlik yöneticisi rolünü üstlenmiş veya bunu yapmayı düşünen kişilere yöneliktir. Aynı zamanda bu rolü kuruluşlarına dahil etmek isteyen yöneticiler için de tasarlanmıştır.

Atölye secuvera GmbH'den Björn Lemberg ve Tim Fetzer tarafından yönetiliyor. Bay Lemberg, kıdemli danışmandır ve ISO 27001'e göre bilgi güvenliği yönetimi ve veri koruma konularından sorumludur. Bay Fetzer bir siber güvenlik danışmanıdır ve müşterilere bilgi güvenliği yönetim sistemleri oluşturma ve genişletme konusunda destek verir. Her ikisi de zengin bir deneyim ve uzmanlık sunar ve size değerli bilgiler ve pratik tavsiyeler sağlayabilir.

(tip)