Zelenskiy’in balistik muhafazalı kaskı ve yeleği Yozgat’tan

semaver

Global Mod
Global Mod
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde Yozgat’ta bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmuştu. Bu çerçevede OSB’de balistik kollayıcı sistemler ile işlevsel iç ve dış giysi mamüllerinin üretimini gerçekleştiren bir firmayı ziyaret etti. Varank, fabrikada beden ve araç zırhları ile dokumacılık, balistik ve kompozit gereçler üretim çizgilerinde incelemelerde bulundu.

Fabrika yöneticileriyle sohbet eden Varank’a, Rusya-Ukrayna tansiyonunun birinci günlerinde gelen talep üzerine Devlet Lideri Zelenski ve grubu için 20 adet hami kask ve yeleğin gönderildiği bilgisi aktarıldı.

Varank, Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan daha sonra askeri işçilerin esirgeyici ekipmanlarının epey gündeme geldiğine işaret ederek, “Güvenlik güçlerimizi koruyan hayati ehemmiyete sahip savunma ekipmanlarının üretilmesinin yanı sıra, bu mamüllerin ihracatının yapılması ülkemizin üretimde geldiği noktayı göstermesi açısından çok değerli. Türk savunma endüstrisinde bilhassa özel dalın gediği bu noktayı görmüş olmaktan ziyadesiyle mutlu oldum. Dünyanın elliden çok ülkesine birfazlaca askeri ekipman Yozgat’ta üretilip gönderiliyor” dedi.

YELEK VE KASTLARI TEST ETTİ

Üretim tesisi içerisindeki test atış tünellerinde 7.62 milimetre balistik mühimmat ile 15 metre aralıktan yelek ve kaska atış yapan Varank, sonrasındasında ekipmanların atış daha sonrası durumunu inceledi. Varank, “Hem bir yeleğe tıpkı vakitte bir kaska atış yaptık. İki testte de mamüllerin ne kadar başarılı olduğunu, mermiye karşı mamüllerin nasıl muhafaza sağladığını gördük” dedi.

Firma yöneticisi Vedat Tüzer, Rusya-Ukrayna savaşının birinci günlerinde Zelenskiy ve takımı için özel bir kask ve yelek talebinin kendilerine iletildiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı Zelenksiy ve takımı için 20 adet kask ve yelek istediler, biz de gönderdik, televizyondan izleyince keyifli olduk. Dünyanın 50’den çok ülkesine Yozgat’ta ürettiğimiz eserleri ihraç ediyoruz. beraberinde 2013’ten bu tarafa Türkiye’deki balistik kaskların yüzde 80’e yakınını biz tedarik ediyoruz. 2013’e kadar bunlar çoklukla ABD-İsrail ortaklı yabancı firmalardan tedarik ediliyordu, bin 900 dolarlardan alımlar vardı. Biz bunları bitirdik. Hem Türkiye’ye hem yurt dışına eserlerimizi tedarik ediyoruz” biçiminde konuştu.

KAYNAK: İHA

Okumaya devam et...