Göçmenler, İngiliz parlamentosundan 'Ruanda planı'na onay çıktı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Tgcom24

Başbakan Rishi Sunak ve Muhafazakarların projesi hakimleri zorlayacak Ruanda'yı “güvenli bir ülke” olarak düşünün. Sığınma taleplerini inceleyen yetkililer, uluslararası hukukun bazı kısımlarını göz ardı etmek ve Ulusal İnsan Hakları Konseyi, Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi'nin göçmenlerin Kigali'ye sınır dışı edilmesinin yasa dışı olduğu yönündeki kararını atlatacak.






Yeşil ışığı alabilmek için İngiliz hükümetinin bir süreçten geçmesi gerekiyordu. zorlu parlamento savaşı. Orada Lordlar Kamarası eleştirdi Tasarı, bunu yetersiz buluyor ve özellikle bağımsız bir izleme organı onaylayana kadar Ruanda'nın güvenli sayılamayacağını talep ediyordu. Muhafazakarların çoğunlukta olduğu Avam Kamarası'ndaki milletvekilleri, her değişikliğe karşı oy kullandı ve lordlardan, “Değişiklikler” adı verilen süreçte yeniden düşünmelerini istedi. “parlamenter masa tenisi”.






Hiçbir partinin mutlak çoğunluğunun sağlayamadığı seçilmemiş üst meclis ayağa kalktı. Ama gece yarısından hemen önce nihayet oldu Seçilen milletvekillerinin iradesine teslim oldum ve daha fazla değişiklik yapmamayı, çıkmaza son vermeyi ve tasarının artık kabul edilmesini sağlamayı kabul etti kanun olmaya kraliyet onayı.


BM: “Ruanda planı tehlikeli bir emsal olur”


“Parlamento onayının hemen ardından Birleşmiş Milletler, Büyük Britanya'yı sığınmacıları Ruanda'ya sınır dışı etme planlarını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve projenin Hukukun üstünlüğünü tehdit ediyor ve “bir Dünya çapında tehlikeli bir örnek“. İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ve mültecilerden sorumlu mevkidaşı Filippo Grandi, Sunak hükümetine “bunun yerine düzensiz mülteci ve göçmen akışıyla mücadele etmek için uluslararası işbirliği ve uluslararası hukuka saygı temelinde pratik önlemler alması” çağrısında bulundu. insan hakları hukuku”.
 
Üst