Japon polisi dolandırıcılığı önlemek için ödeme kartlarını test ediyor

bencede

New member
Japonya'nın Fukui Eyaleti'nde Echizen polisi, dolandırıcılığı engellemek için özel kuponlar uygulamaya koydu. Bu “Virüs/Trojan Temizleme Ücreti Ödeme Kartları” ve “Virüs/Trojan Temizleme Ücreti Ödeme Kartları” marketlerde bulunmaktadır. Bu, birkaç Japon medyası tarafından bildirildi. Herhangi birinin böyle bir kart satın almaya kalkışması durumunda, potansiyel dolandırıcılık mağdurlarını korumak için derhal polise haber verilecek.

Duyuru



Polis, örneğin fidye yazılımı kurbanlarının böyle bir kart satın alabileceğini tahmin ediyor. Mağaza çalışanları daha sonra polise başvurarak kartın satın alındığı konusunda bilgilendirildi. Kartların Kasım 2023'te kullanıma sunulmasının ardından aynı ay ve Aralık ayında en az iki yaşlı dolandırıcılıktan korundu. Japon medyası Fukui Shimbun'un haberine göre kartlar 34 mağazada satışa sunuldu. Daha fazla dolandırıcılık vakasını önlemenin mümkün olup olmayacağı henüz bilinmiyor ancak polis iki mağaza çalışanını onurlandırdı.

Bu, Japon polisinin, özellikle yaşlı nüfus arasında dolandırıcılık konusunda farkındalık yaratmaya yönelik bir girişimidir, çünkü yaşlılar defalarca dolandırıcıların kurbanı olmaktadır. Genellikle dolandırıcılara büyük meblağlarda parayı telefon yoluyla aktarmaları isteniyor, aynı zamanda SMS, WhatsApp mesajı ve e-posta yoluyla da.

Dolandırıcılığın türleri çok farklıdır. Google ve Apple, suçluların hediye kartlarının üzerindeki kodları almaya çalıştığı “hediye kartı dolandırıcılığı” konusunda yıllardır uyarıda bulunuyor. Bu ülkede de polis, özellikle yaşlılar arasındaki dolandırıcılık girişimlerine karşı mücadele etmeye çalışıyor: örneğin Muldental ve Leipzig tasarruf bankaları, Grimma şehrinin bildirdiği gibi, uyarı içeren el ilanları ve nakit zarflar basarak dolandırıcılığı önlemek için polisle işbirliği yapıyor. . Örneğin, daha büyük miktarlarda para yalnızca dolandırıcılık uyarılarıyla birlikte verilecektir.


(Mac)



Haberin Sonu
 
Üst