Linux'u anonimleştirin: Tails 6.2 çevirilere odaklanıyor

bencede

New member
İnternette anonim gezinmeye yönelik Linux dağıtımı Tails, 6.2 sürümüyle yayımlandı. Özellikle karşılama ekranına birçok yeni dil eklendi. Geliştiriciler ayrıca kilit ekranını atlamanın bir yolunu da devre dışı bıraktı.

Duyuru



Sürüm duyurusunda Tails geliştiricileri toplam 21 yeni dilin bulunduğunu yazıyor. Bazı diller, Tails'in özel uygulamalarının çoğunu henüz çevirmemiştir, ancak Tails'te yerleşik olan diğer standart uygulamalar daha iyi çevrilmiştir. Çevirilere yardımcı olmak isterseniz Tor Projesi Weblate web sitesinde bilgi bulabilirsiniz. Çevrilen dizelerin %25'ine ulaşıldığında bir sonraki sürümde otomatik olarak yeni bir dil eklenir.

Kuyruk Güncellemesi: Ana bileşenler güncellemesi


Elbette Tails projesi aynı zamanda güvenlik ve gizlilik bileşenlerini de güncelliyor. Tor tarayıcısının mevcut sürümü 13.0.14 sürümüdür, Tor istemcisi ise 0.4.8.11 sürümüdür. Tails Yükseltici ile varsayılan seçenek artık “Daha sonra güncelle”dir, karşılama ekranı artık yeniden adlandırılan “Dil ve formatlar” girişi altında yerelleştirme ayarlarına sahiptir. Tails ayrıca USB çubuklardaki okuma ve yazma hatalarını tespit etmek için daha fazla hata yazar.

SysRq tuşları olarak adlandırılan tuşlar artık devre dışı bırakıldı çünkü klavyeyi kullanarak bir Tails oturumunu çökertmek ve böylece kilit ekranını atlamak için kullanılabiliyorlar. Bazı donanımlarda WiFi, Tails'in eski sürümlerinde bile kararsızdı. CPU boşlukları için düzeltmeler var (Spectre v4). Ayrıca kalıcı depolama oluşturulamıyorsa hata mesajları artık daha anlamlı.

Tails 6.2'nin güncel görselleri projenin indirme sayfalarında mevcuttur. Bir USB bellek yuvası vardır, böylece Linux dağıtımını her zaman yanınızda taşıyabilir ve başkalarının bilgisayarlarında önyükleyebilirsiniz. Tails ayrıca DVD'ye yazabileceğiniz veya indirme sayfanızdaki sanal makinenizde deneyebileceğiniz bir ISO görüntüsü olarak da mevcuttur.

Tails'in 6.1 sürümü bu ayın başlarında yayınlandı. Kullanımı can sıkıcı olan bazı can sıkıcı hataları düzeltti.


(Bilmiyorum)



Haberin Sonu
 
Üst