Londra, İşçi Partisi yine kazandı: Khan belediye başkanı olarak onaylandı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
04 Mayıs 2024 16:29


Şu ana kadar yayınlanan sonuçlara göre İşçi Partisi 170'den fazla sandalye kazandı ve 8 yerel konseye daha liderlik ederken, Muhafazakarlar 450'den fazla sandalye kaybetti ve on yerel konseyin kontrolünü kaybetti.




Muhafazakarlar için son 40 yılın en kötü yenilgisi


Birleşik Krallık'ta 14 yıldır iktidarda olan Muhafazakarlar, son 40 yılın en kötü seçim yenilgisini, seçmenlerden İşçi Partisi'nin kazandığı kısmi yasama oyu için oy vermelerinin ve binlerce oydan bir kısmını yenilemelerinin istendiği yerel seçimlerde yaşıyor. İngiltere ve Galler'deki yerel seçilmiş temsilcilerin yanı sıra on bir belediye başkanından oluşur. İşçi Partisi'nden Steve Rotheram, Liverpool belediye başkanlığı seçimlerini zaten kazandı ve bu nedenle yeniden seçildi. Rotheram, Başbakan Rishi Sunak'ı “Downing Street'i yasadışı bir şekilde işgal etmekle” suçladı.


Şu ana kadar yayınlanan sonuçlara göre İşçi Partisi 170'den fazla sandalye kazandı ve 8 yerel konseye daha liderlik edecek, Muhafazakarlar ise 450'den fazla sandalye kaybetti ve 10 yerel konseyin kontrolünü kaybetti. İşçi Partisi muhalefetinin önemli kazanımları, liderini görme umutlarını güçlendiriyor Keir Starmer Yıl sonunda yapılması planlanan genel seçimlerin ardından Downing Street'e varıyoruz: “Bugün, genel seçimlere yaklaşırken son dönüm noktalarından biri olan sayfanın çevrilmesinin başlangıcını kutladığımız gün.” Ama başbakan Rishi SunakMuhafazakarları birleştirmek için mücadele eden, bugün yine politikalarını, özellikle de göçmenleri Ruanda'ya ve vergi indirimlerine sınır dışı etme planını savundu.







 
Üst