Alerji Nedir? Alerji Kimlerde Çok Görülür?

Adanali

Member
Bu yazımızda sizlere alerji kavramından bahsedeceğiz. Alerji vücudumuzun çeşitli maddelere ve hava şartlarına karşı gösterdiği bir tepkidir. Aynı zamanda psikolojik etkenlerde ajerjiye neden olabilir. Belirtileri kişiden kişiye değişir. Bazı kişilerde deride kızarıklık, bazı kişilerde ateş, bazı kişilerde kaşıntı, bazılarında ise astım şeklinde kendisini gösterebilir. Tedavide çeşitli ilaçlar uygulanır. Kişi alerjisi olduğu maddelerden ve ortamlardan uzak durmalıdır.

Alerji Kimlerde Çok Görülür?
Alerji vücudun değişik nedenlere göre verdiği aşırı tepki olarak söylenebilir. Kimi bebeklerde daha doğar doğmaz alerjik reaksiyonlar baş gösterebilir. Bunun için alerji oluşumunu engelleyici faktörleri yaşantımızdan uzaklaştırmak gerekmektedir.

Alerjinin kimlerde olup kimlerde oluşmadığı bilinmemekle birlikte kimi kişilerde alerji daha etkili ve tesirli bir şekilde kendisini belli ederek hissettirmekte ve yaşantıyı da olumsuz şekilde etkilemektedir. Bebeklik dönemlerinde kullanılan bebek alt bezleri, bebeklerin temizliği sırasında kullanılan temizleme mendilleri, bebek pudraları, bebek yağları, bebek kremleri içerikleri itibari ile bazı bebeklerde alerjik reaksiyonların başlamasına zemin hazırlayabilir.

Alerji üzerine çeşitli araştırmalar ve incelemeler yapan uzmanların alerjinin oluşumundaki ana etkenin parfüm olduğunu açıklamasından sonra bebekler için hazırlanan bebek malzemelerinde parfüm ihtiva etmeyen ve alerji reaksiyonun oluşmasına müsaade etmeyen malzemelerden kullanılmasına başlanmış bulunmaktadır.

Bebek ürünlerinin üzerindeki etiketlerde de alerjik reaksiyon madde içermez koruyucu maddeler ihtiva eder yazısı artık yazılmaktadır. Bebekler için üretilmiş olan ve göz yakmayan ürünlerin yanı sıra parfüm, paraben ve alkol içirmeyen PH değeri bebeğin cildini uygun olan ürünler üreterek bunları piyasaya sunmuşlardır. Bilinçli tüketici ise bebeğine zarar vermeyecek olan bebek ürünlerini tercih ederek ve ürün etiketi okuma alışkanlığı kazanarak doğru ürünü satın alarak kullanmalıdırlar. Alerji asla basite alınmaması gereken önemli bir rahatsızlıktır.

Daha bebeklik dönemlerinden itibaren anneler bebeklerini alerjiye karşı koruma altına almak durumundadırlar. Alerji hemen geçecek bir rahatsızlık olmadığından dolayı daha bebeklik yaşlarından başlayarak daha ileriki yaşlara kadar süren ve olumsuz etkiler yaşanmasına sebep olabilecek bir hastalık olduğundan dolayı erken yaşlarda belirlenerek tedavisine başlanması daha doğru olacaktır. Alerjinin anlaşılması için mutlaka bir alerji rahatsızlıkları ünitesine başvurarak doktorun yapılmasını isteyebileceği alerji testinden sonra alerjinin tedavisine başlanılmaktadır. Bir de ev ortamında alerjiyi oluşturan ya da alerjiyi tetikleyen unsurlar var ise bunlarında ortamdan uzaklaştırılması gerekmektedir.
 
Üst