Deepfake Çağrısı: Lastpass Çalışanı Sahte CEO'ya Neredeyse Aşık Oluyor

bencede

New member
Lastpass neredeyse CEO sahtekarlığının kurbanı oluyordu. Bir suçlu şirketlerle bağlantı kurar, patron gibi davranır ve büyük miktarlarda para transferi yapmaya kalkışır. Eldeki vakada bu, Lastpass CEO'sunun klonlanmış sesinin yer aldığı derin sahte bir arama şeklini aldı. Arayan çalışan şüphelendi ve satın almadı.

Duyuru



Sahte arama


Parola yöneticisi satıcısı, farkındalığı artırmak için bu güvenlik olayını bir gönderide paylaşıyor. Dolandırıcılar genellikle patron dolandırıcılığını kullanarak milyonlarca doları cebe indirdikleri için, bu alanda kamuoyunun farkındalığının arttırılması çok önemlidir.

Deepfake teknikleri bu tür saldırıları daha da tehlikeli hale getiriyor. Örneğin suçlular, YouTube videolarını temel alarak sesleri klonluyor. Muhtemelen bu durumda Lastpass CEO'sunun sesiyle olan da budur.

Çalışan, patronundan WhatsApp aracılığıyla mesaj aldığını ve arandığını iddia ediyor. Sahte liderin aslında ne söylediği hala belirsiz. Ancak dolandırıcılıklarda her zaman olduğu gibi bunun patron tarafından onaylanan bir para transferi olduğu varsayılabilir.

WhatsApp şirketin resmi kanalı olmadığı için çalışan şüphelenerek durumu güvenlik departmanına bildirdi. Lastpass, olayın yeterince hafifletildiğini ve şirket veya şifre yöneticisi kullanıcıları üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını garanti eder.

Deepfake'leri tespit edin


Suçlular, sahtekarlıkları daha inandırıcı kılmak amacıyla, diğer şeylerin yanı sıra, sesleri ve videoları tahrif etmek için deepfake'leri kullanır. Yapay zeka (AI) ve sinir ağlarının kullanımı sayesinde, deepfake'ler bazı durumlarda şaşırtıcı derecede ikna edici olabiliyor.

Federal Bilgi Güvenliği Dairesi (BSI), bir makalesinde deepfake'in tehlikelerini açıklıyor ve karşı önlemleri açıklıyor.


(İtibaren)



Haberin Sonu
 
Üst